3 çocuk annesi Türkan Yıldız 3 yıl önce evinde rahatsızlandı. Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Türkan Yıldız'a, 'Adem' teşhisi konuldu. Tedaviye alınmasına rağmen hastalığı ilerleyen Türkan Yıldız, zamanla konuşma ve yürüme yeteğini kaybetti. Yoğun bakımda 2 ay tedavi gördükten sonra taburcu edilen Türkan Yıldız, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 3 ay fizik tedavi gördü. 6 ay sonra tekrar gelmesi istenerek evine gönderilen Türkan Yıldız, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisini sürdüremeyince yatağa bağımlı hale geldi.

EŞİNE BAKMAK İÇİN İŞİNDEN AYRILDI

Eşinin tedavisi sürecinde garsonluk yaptığı lokantadan ayrılan ve eşi için bağlanan 600 liralık engelli maaşıyla geçimini sağlamaya çalışan Ergün Yıldız, evde yatağa bağımlı yaşayan eşinin yanından bir an olsun ayrılmıyor. parasızlık yüzünden eşinin Ankara'daki fizik tedavisinin yarım kaldığını belirten Ergün Yıldız, 250 lira olan ev kirasını ödeyemediğini, 4 bin liralık elektrik borcu nedeniyle de evine icra geldiğini anlattı. Ergün Yıldız, tek isteğinin eşinin tedavisini yaptırmak olduğunu kaydetti. Çocuklarından birinin askerde, diğer 2'sinin de günlük işlerde çalışarak aile geçimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Ergün Yıldız, şunları söyledi:

"Eşim, hastalığa yakalandıktan sonra Ankara'da 3 ay fizik tedavi gördü. Doktorlar 6 ay sonra tekrar gelmemizi söyleyerek bizi gönderdi. Ancak bir daha gidemedik hastaneye. Ben işi bırakmak zorunda kalmıştım çünkü. Parasızlık perişan etti. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Eşimin yanından bir an olsun ayrılmıyorum. Hep, 'Seni ne olursa olsun bırakmayacağım' diyorum. Beni duyuyor mu bilmiyorum. Biz severek evlendik. Ondan vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Sonuna kadar onu yaşatmak için mücadele edeceğim."



GG(EE/COŞ)