Geçen yıl 27 Kasım günü Kızılarık Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Sadettin Özdemir, ilk eşinden olan evli çocuklarının eve gelmesini istemeyen 6 yıllık eşi Aliye Özdemir’le tartıştı. Eşinin kendisini sopa ile dövdüğünü ileri süren Sadettin Özdemir, Aliye Özdemir'i av tüfeği ile öldürdükten sonra polisi arayarak "Karımı öldürdüm, gelin alın" diyerek polisi aradı.

Tutuklanarak cezaevine konulan Sadettin Özdemir, bugün Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle karar duruşmasına çıktı. Eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu belirten Sadettin Özdemir, "Olay günü benim çocuklarım için 'Köpeklerin geldi' diyordu. Ben de 'Yeter artık çocuklarım için söylediklerin' diye bağırdım. Bunun üzerine sopa zaten hazırdı, hep beni döverdi. Sopayı kaptığı gibi bana vurdu. Ben de nasıl olduysa yakaladım ve elinden aldım. Bu sefer mutfağa koştu bıçak alacaktı. Ben de yatak odasında kapının ardında bulunan av tüfeğini aldım. Kendimi korumaya çalışırken, namluyu tuttu ve havaya kaldırdı. Bu sefer nasıl olduysa av tüfeği ateş aldı ve öldü" dedi.

Özdemir’in avukatı Aziz Çetin ise "Müvekkilim yaşlı birisidir ve sürekli eşinden şiddet görmektedir. Bir erkek olarak bunu hiç kimseye anlatamamıştır. Sürekli hakaret yiyen ve aşağılanan müvekkilim ilk defa yaptığı itirazında yine sopa ile dövülmüştür. Bıçakla kendisini öldüreceğini düşündüğü eşini korkutarak kendisini savunmaya çalışmıştır" diye konuştu.

Mahkeme bu savunmanın ardından cinayeti tahrik altında işlediğine hükmettiği Sadettin Özdemir’e 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.