Olay, geçen 10 Mayıs'ta vatandaşların polisi arayıp, Basınsitesi Semti 9202 Sokak 6 numaradaki evde aile kavgası olduğunu ihbar etmesiyle ortaya çıktı. Eve gelen polisler, ev kadını Fatma Tanrıkulu’nun mutfakta kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Fatma Tanrıkulu’nun, Maliye’den emekli eşi Ahmet Tanrıkulu, tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Fatma Tanrıkulu’nun 18 Kasım 2011 tarihinde, kendisini döven eşinden şikayetçi olduğu, olay günü, İzmir 6’ıncı Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına gittikleri, şikayetten vazgeçilmesine rağmen Ahmet Tanrıkulu’nun 3 bin lira para cezasına çarptırıldığı, hükmün açıklanmasının ise geri bırakıldığı anlaşıldı. Kararın ardından, Tanrıkulu’nun öfkeyle döndüğü evinde çıkan tartışmada eşi Fatma Tanrıkulu'nu 15 yerinden bıçaklayıp öldürdüğü belirlendi. Polis, tarafından yakalanan Ahmet Tanrıkulu, tutuklandı.

"ŞUURUMU KAYBETTİM"

Savcılıkta verdiği ifadesinde olayı anlatan Ahmet Tanrıkulu, “Eşim ile aramızda eskiye dayalı geçimsizlik vardı. Şikayeti üzerine açılan davada ceza aldım. Evde kendisini okşamak istedim ancak beni eliyle ittirerek, “Git pe...enk. Benim senin gibi kocam yok. Altına yattığım adam var' dedi. Bana saldırıp tükürdü, tekme attı. Ben de şuurumu kaybettim. Mutfakta banko üzerinde duran bıçağı alıp rastgele eşime vurmaya başladım. Aramızdaki ailevi sorunları açıklamak istemiyorum. Olay aniden gelişti” dedi.

Çiftin evlatlık olan kızları Derya Tanrıkulu ise ifadesinde annnesi ile babasının arasında geçimsizlik olduğunu, bunun babasının kıskançlığından ve maddi sıkıntıdan kaynaklandığını söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Kadir Bakırcı, sanık Ahmet Tanrıkulu hakkında suçu canavarca hisle ve yoğun kast altında gerçekleştirdiği yönünde kanaat oluştuğundan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Bakırcı, iddianamede Fatma Tanrıkulu ile Ahmet Tanrıkulu'nun 1976 yılında evlendiklerini, çocukları olmadığı için bir ay sonra evlenmeye hazırlanan Derya Tanrıkulu'nu evlatlık alıp büyüttüklerini, sık sık ekonomik nedenler ve geçimsizlik yüzenden tartışma yaşadıklarını, bu durumun son olarak adliyeye de yansıdığını anlattı.

Sanık Ahmet Tanrıkulu’nun, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacağı belirtildi.