16 Temmuz 2011'de işlenen cinayetin Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam eden duruşmasına ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan cinayet sanığı 41 yaşındaki Kenan Aydoğdu ile öldürülen İlknur Büyükyazıcı`nın annesi, babası ve kardeşleri katıldı. 

ÇOCUK SENDEN DEĞİL İMASI

Duruşmanın başında "İçim üşüyor. Yazılı savunma vermek istiyorum" diyen tutuklu sanık Kenan Aydoğdu, daha sonra olaydan 3 yıl önce resmen ayrıldığı eski eşinin 5 yaşındaki çocuğunu kendisine göstermediğini, sürekli hakaret ettiğini öne sürdü. Sanık Aydoğdu, olay günü çocuğunu görmek için gittiğinde eski eşinin önce kabul etmediğini, daha sonra mesaj atarak çağırdığını söyledi. Kiralık bir otomobille gidip eski eşi ve çocuğunu aldığını belirten Aydoğdu, kendisine hakaret eden eşinin çocuğunun da kendisinden olmadığını ima eden sözler söylemesi üzerine, aracı durdurup yol kenarında ateş ederek onu öldürdüğünü anlattı. 

CEZA EHLİYETİ RAPORU

Tanıklar ve ölen İlknur Büyükyazıcı'nın anne ve babasının da dinlendiği duruşma sanığın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`ndeki  tedavisine ilişkin tüm belgelerin istenmesine, sanığın cezai ehliyetine ilişkin rapor düzenlenmesine karar verilerek 4 Nisan'a ertelendi. 



MB(MB/AK)