Olay merkez Yakutiye ilçesindeki Şehitler Mahallesi, Yanıkdere Sokak 22 nolu evde meydana geldi. Müstakil bir evde 3 çocuğu ve eşi ile birlikte yaşayan 33 yaşındaki Sabuha Kaya, bir anlık dikkatsizliğinin bedelini az daha pahalı ödeyecekti. Sabuha Kaya, eşinin ve iki büyük çocuğunun olmadığı bir sırada sobanın tütmesi nedeniyle evinin kapısını açık bıraktı. Oğlu Gürkan'ı oturma odasında bırakan Sabuha Kaya, yatak odasında temizlik yapmaya başladı. Odadan sesler geldiğini duyan Sabuha Kaya yatak odasından çıktığında 40 yaşlarında kara çarşaflı bir kadının kucağında Gürkan'ı gördü. Sabuha Kaya oğlunu kadının elinden almayı başardı. Bunun üzerine kara çarşaflı kadın Sabuha Kaya'yı iterek kaçtı.

Yaşadığı şoku kısa sürede atlatan anne Kaya 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden polis mahalleyi abluka altına aldı. Bir ekip de anne ile birlikte mahallede gezerek çarşaflı kadını aradı. Fakat yapılan tüm aramalara rağmen kadın bulunamadı. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken anne Sabuha Kaya şunları söyledi:

"Eşim kömür almaya, kızlarım da aynı mahallede oturan anneme gitti. Sobanın tütünce ev duman oldu ben de dış kapıyı açık bıraktım. Oğlum oturma, ben de yatak odasındaydım. Sesler duyunca odaya doğru gitmek istedim. Birde baktım ki kara çarşaflı bir kadın kucağında Gürkan'la dışarı çıkıyor. 'Ne yapıyorsun. Bırak oğlumu' diyerek üzerine atıldım. Kısa bir süre onunla kapıştık. Sonra bir hamlede oğlumu elinden aldım. O da beni itekleyerek kaçtı. Sonra yaşadığımı şoku üzerimden atıp polise haber verdim. Ama kadını bulamadık. Az daha o kadın çocuğumu götürecekti. Lütfen kimse evinin kapısını açık bırakmasın."