İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda eski Başbakan Bülent Ecevit'in tedavisini yapan eski AK Parti Milletvekili ortopedi uzmanı doktor Mücahit Pehlivan tanık olarak dinlendi. Pehlivan davada tanık olarak dinlenmesinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mücahit Pehlivan Ergenekon Davası'nda anlattıklarına değinerek, "Merhum Başbakanımız Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi ile ilişki kestikten sonraki benimle devam eden tedavi sürecini anlattım. Bildiklerimi, gördüklerimi yüzde yüz emin olduklarımın hepsini söyledim. Hiçkimseyi suçlamadım. Ancak ortada bir yanlışlık olduğu çok bariz" dedi.


"KIRIK ZARARSIZ BİR KIRIKTI"


Bülent Ecevit'i tedavi ettiği süreci anlatan Pehlivan, "Bir kortizon olayı vardı. Başbakan'ın yüksek dozda kortizon kullanmasına bağlı olarak omrgalarında kemik erimesi ve buna bağlı olarakta 8. omurgada bir kırık söz konusuydu. Bu kırık zararsız bir kırıktı. Felç yapma riski olmayan bir kırıktı. Başbakanın yatmasını gerektirmeyecek bir kırıktı. Başbakanlığını sürdürmesini engelleyeceği bir hastalığı yoktu. O dönemde merhum başbakan çok hastaymış hatta başbakanlık yapamayacak durumdaymış' gibi tablo çiziliyordu. Gerek medya tarafından gerekse de bana iletilen kadarıyla" şeklinde konuştu. Başbakan Ecevit'e verilen ilaçlarda bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Pehlivan, "Başkent grubu bize 'Siz tek başınıza bunu nasıl başardınız' diye sorular soruyordu. Bugün nasıl yaptığımızı da anlattık. Ekibimizde kimlerin olduğununda isimlerini verdik. Bu konuda mahkemeyi bilgilendirdik" diye konuştu.


"YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDI DİYEMEM"


"Başkent Üniversitesi'nde yanlış bir tedavi uygulandı diyebilir miyiz?" sorusuna Pehlivan, "Ben Başkent Hastanesi'nde yanlış tedavi uygulandı diyemem. Ama şunu söyleyebilirim. Başkentte ya da başka yerde nerde uygulanmışsa nerede verilmişse bir tedavi vardı. O tedaviyi biz kestik ve hastamız iyileşti. Tıpta 'Yanlış tedavi yaptınız' demek çok güç, çok zordur. Ama bazen bir ilacı keserek bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Bazen de bir ilacı fazla vererek bir insanın hayatına mal olabilirsiniz. Bu kadar önemlidir yani" dedi.


"BAŞBAKAN ECEVİT'İN ASANSÖR KULLANMASINI GEREKTİRECEK BİRŞEY YOKTU"


"Kemik erimesi feci bir hastalık" diyen Pehlivan, kemik erimesi hastalığı ile ilgili bilgi verdi. "Sizin kanaatiniz Ecevit'in o dönemde başbakanlıktan çekilebilmesi için bir plan uygulandığı şeklinde mi?" sorusuna Pehlivan, "Ben o dönemde değil ama şimdi baktığımda bazı şeyleri daha net görebiliyorum. Elbetteki bir başbakanın asansör kullanmasını gerektirecek bir hastalığı yoktu. Uzun süre yatmasını gerektirecek bir hastalığı yoktu. Bunlar hepinizin aklına neyi gerektiriyorsa benimde aklıma onu getiriyor" dedi. Pehlivan gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra aracına binerek Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.


(BB)