Uzunköprü’de kurulan Trakya Halk Komitesi, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çekmek için eylem düzenledi. İlçeye adını veren Uzunköprü’den ellerinde döviz ve pankartlarla yürüyen yapan eylemciler Ergene Nehri’nin bir an önce temizlenmesini istedi.

Nehir kenarındaki sanayi kuruluşlarının kaçak olduğunu öne süren grup adına konuşan Mine Uçar şunları söyledi:

"Tarım ve Hayvancılık yöremizde önemli yer tutarken, halkımızın en büyük geçim kaynağıdır. Trakya halkının yaşamı hiçe sayılırcasına özellikle son 10 yılda Trakya’da ekilebilir arazilerin yüzde 22’si sanayileştirilmiştir. Bu sanayi işletmeleri yer altı sularını denetimsiz bir şekilde kullanıyorlar. Bölgede çok değil 20 yıl önce 15-25 metreden su çıkarılırken şimdi 100 metrede zor su çıkarılır hale geldi."

Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'li Enis İşbilen ise tek amaçlarının buradaki kirliliğe dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, "Burada başka bir amaç yok, Ergene bir çevre sorunudur. Siyaset üstü bir durumdur. Bu işin çözümü bu eylemlerle daha hızlı çözülecektir. Bizlerde Uzunköprülüler olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Atatürk Anıtı'nda yapılan açıklamanın ardından kalabalık içerisinden oluşturulan 5 kişilik grup Ankara’ya doğru yola çıktı. Grup üyeleri yürüyerek gidecekleri köy ve ilçelerde imza toplayarak 25 gün sonra Ankara’ya ulaşmayı planlıyor.



EÖ(LK/SS)