Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a su taşıyacak olan boru hattının Anamur'da düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Sivas, Kahramanmaraş olduğunda iktidarda kim vardı?" diye sordu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Son birkaç aydır yükselişe geçen terör olaylarının bizi güçlü türkiye hedefimizden vazgeçirmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Bölgemizdeki kaos ortamından güç olan terör örgütlerinin üstesinden gelebilecek güce sahibiz. Bizi bu süreçte asıl üzen demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasi partilerimizin onlardan beklediğimiz birlik ve kararlılığı gösteremiyor oluşudur."

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Tam da terör örgütlerinin istediği şekilde onların diliyle devlete ve hükümete saldıran siyasetçiler, Türkiye’nin terörle mücadelesinin önündeki en büyük handikaptır" dedi ve açılış törenine katılanlara seslenirken "1 Kasım'da gerekli cevabı vereceksiniz" çağrısını yaptı.

'Kuzu kuzu geleceksiniz'

Erdoğan, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik tepkilerini de eleştirerek "Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ne kaçak sarayı? Önce ne diyorlardı ‘Biz oraya gitmeyiz’. Daha sonra ne demeye başladılar, ‘Çağrılırsak gideriz’. Eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok. Gelin bu zor günlerde ülkemize sahip çıkalım, terörün karşısına hep birlikte dikilelim" dedi.

'Puslu havayı seven çakallar'

Açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise genel seçimlere vurgu yaparak "1 Kasım büyük sınav" dedi.

Davutoğlu, "Bakın 7 Haziran'da küçük bir istikrarsızlık görüntüsü olduğunda, puslu havayı seven bütün çakallar, bütün teröristler meydana çıktı. Kimisi doğunun güneydoğunun dağlarında, kimisi Ankara'nın meydanında. Ama doğunun, güneydoğunun dağlarını da Ankara'nın meydanlarını da koruyacak Ak Parti kadroları var. Onun için bu seçimde ayrıca bir gür ses vermenize ihtiyaç var" dedi. (BBC)