Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri’ye yaptığı son ziyarette, Erciyes Dağı'nın 3 bin 250 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası'na bir devlet konukevi yapılmasının gündeme geldiğini ve yer beğenildiğini kaydeden Mehmet Özhaseki, "Uluslararası devlet başkanlarının, başbakanların, yabancı heyetlerin toplanacağı, ekonomik ve siyasal görüşmelerin yapılacağı bir devlet konukevi inşa edilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyemizin olanaklarıyla eski Türk evi tarzında yapılacak konutun proje çalışmaları başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu projeye, Erciyes’in uluslararası anlamdaki toplantıların yapılması açısından sıcak baktı. Erciyes’i, Türkiye’nin Davos’u yapmaya kararlıyız’’ diye konuştu.

Özhaseki, yapılacak konuk evinden kendisi dahil hiçbir belediye mensubunun yararlanmayacağını, sadece yabancı konuklara ve uluslararası toplantılara açık tutulacağını vurguladı. 

250 milyon euro tutarındaki harcama ile tamamlanacak Erciyes Master planı çerçevesinde, dağda her türlü mekanik tesis, sosyal amaçlı tesislerin yapımının tamamlandığını anlatan Başkan Özhaseki, Büyükşehir belediyesi hinterlandında yer alan Erciyes Dağı'nda yapılacak çok sayıda otel, motel ve günü birlik tesislerin de yapımının ihale edildiğini aktardı.



OE,DÖ(OE/AK)