Fethiye'nin Karagözler Mahallesi'ne 6 ay önce yerleşen ve 30 yıl önce kaybettiği eşi Mustafa Yılmaz'dan kalan emekli maaşıyla geçinen Şerife Yılmaz, ömrünün kalan kısmını engellilere adadı. İlçeye gelmeden önce yaşadığı Bolu'da sosyal yardımlaşma dernekleri için çalışan 3 çocuk annesi Yılmaz, sakin bir hayat sürmek için geldiği Fethiye'de de boş duramadı. Haftanın 7 günü saat 07.00'de evinden çıkan Yılmaz, 8 saat yürüyerek, çöplerden mavi kapak arıyor. Kendisine destek olan iş yerlerine düzenli olarak uğrayan Yılmaz, günde yaklaşık 20 kilometre yol yürüyor. Mavi kapak bulmak için çöpleri karıştırmaktan da çekinmeyen yardım gönüllüsü, bulduğu mavi kapakları yanında taşıdığı tekerlekli sepete koyuyor.

MAVİ KAPAKLAR OFD'YE

Her gün bir memurun çalışma saati kadar mesai yapan Şerife Yılmaz, topladığı mavi kapakları her hafta düzenli olarak merkezi İstanbul Ataköy'deki Omurilik Felçlileri Derneği'ne (OFD) gönderiyor. 6 aydır aralıksız çalışan Yılmaz, OFD'ye haftada ortalama 10 kilogram mavi kapak gönderdiğini kaydetti. Yürümeyi çok sevdiğini belirten Yılmaz, çöp karıştırmanın ise kendisini rahatsız etmediğini anlattı.

'HALA YÜRÜYECEK DERMANIM VARKEN...'

Tek amacının ihtiyaç sahibi engellilerin tekerli sandalyeye kavuşması olduğunu anlatan Yılmaz şunları söyledi:

"Topladığım kapaklar sayesinde bugüne kadar birine tekerlekli sandalye verildiyse, ne mutlu bana. Ben onları görmedim, onlar da beni görmemiştir. Ama yanlarında olduğumuzu bilsinler. Hala yürüyecek dermanım varken, onlara destek olmak istedim. Üstelik Fethiye'ye geldikten sonra doktorum da yürümemi tavsiye etmişti. Bu sayede hem yürüyor hem de mavi kapak topluyorum. Yalnız yaşadığım Fethiye'de bu sayede çok dostum, arkadaşım oldu. Bana destek olan birçok iş yeri var. Onlara da teşekkür ediyorum."



ET(SU/CK)