Moda Caferağa Mahallesi Dr. Esat Işık Caddesi 67 No’lu Tayan Apartmanı’nda saat 13.15 sıralarında meydana gelen olayda, bodrum katta depo olarak kullanılan alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle oluşan duman kısa sürede tüm binaya yayıldı. Apartman sakinleri kendilerini dışarı atarken, en üst katta oturan zihinsel ve yürüme engelli Yeşim Tangör ile bakıcısı Ayşe Coşkun (47) mahsur kaldı.


İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin bir kısmı bodrum kattaki yangını söndürmeye çalışırken bir kısmı da 6’ncı katta mahsur kalanları kurtarmak için çabaladı. Merdiven yardımıyla en üst katın penceresine ulaşan itfaiye ekipleri, bakıcısının da yardımıyla zihinsel ve yürüme engelli Yeşim Tangör’ü çıkardı. Bir itfaiye eri, merdivenden kucağında indirdiği Tangör’ü, komşularına teslim etti. İtfaiye ekipleri daha sonra da bakıcı Ayşe Coşkun’u merdiven yardımıyla aşağı indirdi. Annesi ameliyat olduğu için hastanede bulunan Yeşim Tangör, olay yerine gelen ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


Yangını söndürme çalışmalarına devam eden itfaiye ekibi, depoda bulunan iki mutfak tüpünü patlama ihtimaline karşı dışarı çıkartırken, alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. İtfaiye, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.


MD (MK) (FOTOĞRAF)