Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe ile Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Narcı, bedensel engelli 2'nci sınıf öğrencisi Ali Yıldırım'ın okuma azmi, annesi Fikriye Yıldırım'ın özverisine destek olmak için akülü araba kampanyası başlattı. Kampanya için Anamur'un kardeş şehri olan Almanya'nın Bingen kentindeki dernek ve işadamlarından da destek istendi. Bingen kentinde kampanyaya büyük ilgi gösterildi ve orada toplanan 23'ü akülü 147 tekerlekli sandalyenin de aralarında bulunduğu engellilerin kullanabileceği 525 parça malzeme bir TIR ile Anamur'a gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda TIR'dan boşaltılan tekerlekli sandalyeler başta Ali Yıldırım olmak için ihtiyaç sahibi engellilere tek tek dağıtıldı. Oğlunun akülü arabaya kavuşmasından memnun olduğunu belirten Fikriye Yıldırım, "Oğlum için başlatılan kampanyanın birçok engellinin ihtiyacını karşılaması bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

Dernek Başkanı Hikmet Narcı, derneğin kurulmasından bu güne kadar Anamur'da 3 bin 500 engelli vatandaş tespit ettiklerini, ihtiyacını karşılamak için hem belediye hem de dernek olarak büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Narcı, Ali Yıldırım için düzenlenen kampanyaya Anamur'un kardeş şehri olan Bingen'den gelen desteğin ile unutulmayacağını vurguladı.