Van'da meydana gelen iki depremin ardından kurulan çadır kentler ve konteynerlerde yaşamlarını sürdüren çocukları sosyal hayata kazandırmak için yapılan çalışmalara, Alanya'nın İncekum Beldesi'nden de destek geldi. İncekum Öztaş İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Nedim Delikara, Van depreminden sonra hayata geçirdiği, 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' adlı projeye, kardeş okul ilişkisi kurduğu İngiltere'nin Hayes Scholl ve The Ravensbourne ile Polonya'nın Katowice Gimnazjum okullarını da dahil etti.

Kampanya kapsamında İncekum Öztaş İlköğretim Okulu öğrencileri, evlerindeki en sevdikleri oyuncakları okula getirerek biriktirdi. Bu oyuncaklar paketlenerek Van'a gönderildi. Daha sonra Polonyalı öğrencilerin, son olarak da İngiliz öğrencilerin gönderdiği oyuncak dolu 12 koli, İncekum Öztaş İlköğretim Okulu'na ulaştı. Okul yönetimi ise üzerinde İngilizce, 'Türkiye’ye sevgilerle' yazan bu kolileri Vanlı depremzede çocuklara dağıtılmak üzere kargo ile Van'a gönderdi.

Çocuklar için başlattığı bu kampanyaya en büyük desteğin yine çocuklardan geldiğini belirten İngilizce öğretmeni Nedim Delikara, gönderdikleri oyuncakların Van'daki bir meslektaşı tarafından çocuklara dağıtılacağını kaydetti. Okul müdürü Ahmet Selim Gürbüz ise "Van'daki depremzede çocuklarımızın yaşadıkları büyük travmadan kurtulmalarına yardımcı olmak için oyuncak hediye etmeyi düşündük. Destek veren öğrencilerimize ve kardeş okullardaki öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.



TE(HA/CK)