Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki İnci Düğün Salonu'nda yapılan seçim, 5 başkan adayının ve üyelerin konuşmaları ile başladı. Türkiye Emekliler Deneği Genel Başkanı Kazım Ergün, bu dernek olmasa İşçi ve BAĞ-Kur emekli maaşlarının 300 lira daha aşağıda olacağını ileri sürdü. Ergün, "Bunun kıymetini bilene bizden yana gani gani helal olsun. Kıymetini bilmeyene de huzur mahşerde bile haram zıkkım olsun" dedi.
Sakin geçen seçimde Başkan Ergün önce kadınların oy kullanacağını belirterek erkeklerden beklemelerini istedi. Ancak kadınlarla birlikte erkekler de sandığa hücum edince izdiham yaşandı. Kadınlar ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi. Ergün ve sandık görevlilerin çabaları işe yaramayınca devreye polis girdi. Salona giren çevik kuvvet ekibi,oy kullanacak emeklileri tek sıraya soktu.
'ERZURUM HALKINA YAKIŞTIRAMADIM'

Hayatında böyle bir seçim görmediğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün "Sözde Müslüman bir ülkeyiz. İslam dininde her konuda bayanlara öncelik tanınır. Ama bu seçimde kimse öyle bir şey yapmadı. Erzurum halkına bu davranışları yakıştıramadım. 10 dakika sabretseler burada kimse kalmayacak" dedi.



DHA(KS/COŞ)