Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Ergün Özgür, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende emekli öğretmenler adına konuşan emekli öğretmen Ayşegül Papila, çoğu zaman öğretmen olmayanların haksız eleştirilerine maruz kaldıklarını söyledi. Öğretmenlerin, 'Tatilleri uzun, eve erken gidiyorlar, boş günleri olabiliyor' şeklinde söylemlerle karşılaştıklarını anlatan Papila, şunları kaydetti:

"Bizim sadece rakamlarla, dosyalarla veya bilgisayarlarla değil de insanla da uğraştığımızı unutuyorlar. İşten çıktığımızda işimizin bitmediğini, evde de tatilde de devam ettiğini bilmiyorlar. Aslında biz hepimizin geleceğini çiziyoruz. Sizler otobüste ayakta kalmayın, hastane kapılarında dermansız beklemeyin, bankalarda hesaplarınızın içi boşaltılmasın, berber saçınızı doğru kessin, çöpçü çöpünü düzgün toplasın, bu vatan aç kurtlara satılmasın diye çalışıyoruz."

Ayşegül Papila, şöyle devam etti:

"Uzaktan, 'Liseli' deyip geçtiğiniz ya da 'Bırak Allah'ın ergenini' dediğiniz çocuklarımızla 45 dakika konuştunuz mu? Hayata onların algılama penceresinden baktınız mı? Yolda elinde sigara ile etrafındakilere tehditkar tavırlar sergilediğinde üzüldünüz mü? Hayatta 40 insanı karşınıza alıp, yaşlarının 13- 14 olduğunu bilmenize rağmen saygı duydunuz mu? Ağzınızdan çıkan her şeyi kaydeden bu dimağlara sorumlu olmayı yaşadınız mı hiç? İşte bütün bunları gün boyu büyük bir özveriyle meslektaşlarım yapıyor. Bu yüzden rahat bir yaşam, teknolojik donanımlı sınıflar, pozitif yaklaşımların olduğu bir çalışma ortamı onların hakkı."

Emekli öğretmenin sitemkar konuşması, salonu dolduran meslektaşları tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, emekli olan 23 öğretmene 'Hizmet Şeref Belgesi' ve plaket verildi. Ardından 33 stajyer öğretmen, meslek yemini ederek öğretmenliğe ilk adımı attı. Tören, Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.



DS(EE/BT)