Esin Köse'ye, o dönem mahkeme kararıyla yasasın değişmesi sonucu gittiği Almanya'da, bir dizi kontrollerden sonra 23 Nisan 2005 tarihinde Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde gönüllü bir Alman öğretmenden alınan kemik iliği nakli yapıldı. Ancak SSK yönetiminin Almanya'daki tedavi süresi ile bazı harcamaları sınırlandırması, ailenin maddi imkanlarının da yetersiz olması nedeniyle Esin Köse Almanya'dan erken dönmek zorunda kaldı. Köse, naklin ardından geçen 7 yıllık süre içinde aldığı ilaçlar ve kemoterapiler nedeniyle birçok yeni rahatsızlıklarla boğuştu. Bir kez de mesane genişletme operasyonugeçirdi.

BABASI EMEKLİ OLMAK ZORUNDA KALDI

Kızının tedavisi için mücadele veren baba Ahmet Köse'nin sıkıntılarına, bu kez çalışmakta olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İzaydaş firmasındaki görev yerinin değiştirilmesi eklendi. İzmit merkezden başka bir ilçeye gönderilen, istifa veya emekli olmaya zorlanan Ahmet Köse hala sonuçlanmayan ve Yargıtay'da bekleyen mobbing davası açarken, emekliliğini istemek zorunda kaldı.

PSİKOLOJİK DESTEK VE TERAPİ

Esin'in tamamen sağlığına kavuşması için mücadelesini sürdüren baba Ahmet Köse, kızının 1 Ocak 2012 tarihinde 15 yaşına girdiğini belirterek şunları anlattı:

"Özellikle kemoterapinin yan etkileri nedeniyle ortaya çıkan çeşitli sorun ve rahatsızlıklar kendini göstermeye başladı. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji bölümünde yapılan tetkikler sonucunda Esin'de büyüme hormonu eksikliği saptandı. Ama temel rahatsızlığını tetikleme olasılığı nedeniyle gerekli tedavi kendisine uygulanadı. Esin, vücudunun üretmemesi nedeniyle östrojen hormonunu hayatı boyunca dışarıdan alacak. Bu nedenle de boyunun uzaması da durdu." 

Baba Ahmet Köse, yine kemoterapiye bağlı olarak Esin'de saptanan dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliği nedeniyle, masrafları kendileri tarafından karşılanmak üzere üç yılı aşkın süredir  psikolojik destek ve terapi uygulandığını söyledi.

EVLERİNİ SATIŞA ÇIKARDILAR

Kızının tedavisi için hiçbir birikimlerinin kalmadığını belirten Ahmet Köse, son çare olarak oturmakta oldukları çatı katındaki evlerini satışa çıkardıklarını, buradan elde edilecek para ile tedaviye devam etmek istediklerini, kendilerinin de ucuz bir eve kiraya çıkmayı planladıklarını söyledi. Ancak eve hala uygun bir alıcı çıkmadığını kaydeden baba Köse, "Bu tür zorunlu satışlarla çok az fiyat teklif ediyorlar. Çaresiz kaldık" diyerek şu anda borçlanmayı sürdürüp tedavilere devam ettiklerini anlattı.



MB(MB/COŞ)