Çek asıllı Alman tenis antrenörü Jan Holas, 1978 yılında başladığı mesleğini, Almanya Tenis Antrenörleri Derneği (VDT) ve Almanya Tenis Federasyonu'ndan (DTB) şef antrenörlük diploması alarak 2008 yılına kadar Almanya'da sahibi olduğu 'Grün Weiss Neustadt' adlı tenis kulübünde sürdürdü. Aralarında milli sporcuların da olduğu yüzlerce sporcu yetiştiren Holas, 4 yıl önce tenis kulübünü devrederek Alanya'da yaşamaya karar verdi. Bir süre Türkiye ve Almanya arasında gidip gelen Holas, geçen yıl hayatının kalanını geçirmek için Alanya'ya yerleşti. Tenisten kopamayan Holas, zengin sporu olarak nitelendirilen bu spor dalını gençlere sevdirmek için çalışmaya başladı.

Gönüllü olarak ilçedeki tenis kortlarında 7'den 70'e herkese tenis öğretmeye kendini adayan Holas, yeni yaşantısından da bir hayli memnun. Tecrübeli antrenör, Türkiye'de İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerin çok iyi tenis kortlarına ve antrenörlere sahip olduğunu söyledi. Holas, buna karşın Alanya'da bu sporun henüz yeterince gelişmediğini belirtti.

Alanya'da belediyeye ait tenis kortlarının birkaç antrenöre özel kurs vermeleri için tahsis edildiğine değinen Jan Holas, "Tenis sporunun diğer şehirlerde olduğu gibi gelişmesi için burada da halka açık kortlar yapılmalı. Ayrıca antrenör eğitimi de çok önemli. Buradaki antrenörlerin birçoğu yeterli teknik donanıma ve eğitime sahip olmadığı için öğrencilere de çok faydalı olamıyor. Bu eksikliği gördüğümde genç sporcular adına çok üzüldüm. Bu nedenle Alanya'da yaşadığım süre içinde bu spora başlayan gençlere faydalı olmak istiyorum" dedi.



TE(HA/CK)