Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi 2011- 2012 eğitim- öğretim yılı mezunlarını, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen coşkulu törenle uğurladı. 3 bölümden 850 öğrencinin mezun olduğu törende öğretim üyeleri ve aileleri, genç mezunların coşkusuna ortak oldu. Mezun olan öğrenciler, diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldı. El Sanatları Bölümü’nün tek erkek mezunu olan Yıldıray Özyurt, diplomasını Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zuhal Bezirci Türktaş’tan aldı. Özyurt, "Bu yıl mezun olan 98 kişi arasında tek erkek olmam benim için özel bir anlam taşıyor" dedi. 

'EL SANATLARI, KADINLARA YÖNELİK DEĞİL'

Yıldıray Özyürt, el sanatlarını sevdiğini ve bundan sonraki yaşamında öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi planladığını kaydetti. Özyurt, şunları söyledi:

"Birçok kişi el sanatlarının kadınlara yönelik bir meslek olduğunu düşünüyor, ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Sınıfın en başarılı öğrencilerinden biriydim. Örneğin kız öğrencilerin bile son derece zorlandığı Örgü Teknikleri dersinden 98 puanla geçmeyi başardım. 4 yıl boyunca tek erkek olarak eğitimim sürdürmek zor oldu. Ama her şeye rağmen mutluyum. El Sanatları Bölümü’nü düşünen erkek arkadaşlarıma da tavsiye ederim."

Mezun olan öğrenciler, öğretmen andını okudu. Tören, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerin havaya atılmasıyla sona erdi. 



HK(İA/BT)