AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, AK Parti’nin 11. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ataşehir’deki Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi bahçesinde verdiği iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Yaklaşık bin kişinin bulunduğu iftar sofrasına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Kur-an’ı Kerim okunmasıyla başlayan program, ney eşliğinde Semah gösterisiyle devam etti. Yemeğin ardından konuşan Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

“CHP PKK SEMPATİZANLIĞINI BIRAKSIN”


Konuşmasına CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılma olayını hatırlatarak başlayan Bağış, “Değerli kardeşlerim, Türkiye gündeminde bugün önemli bir olay yaşandı. Biliyorsunuz iki gün evvel ana muhalefet partimizin bir milletvekili sayın Hüseyin Aygün, eli kanlı haydutlar tarafından kaçırıldı. O gün, daha o akşam, anında parti olarak bunu kınadık. ‘Hangi partinin mensubu olursa olsun TBMM’nin bir üyesine karşı yapılan bu saldırı Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yapılmıştır’ dedik. Devletin bütün imkanlarının seferber edilmesi konusunda sayın Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın talimatları oldu. Çok şükür o milletvekilini bu haydutlar bugün serbest bıraktı. PKK o CHP’li milletvekilini serbest bıraktı, ben bu Kadir Gecesi’nde de sizlerle birlikte dua etmek istiyorum inşallah CHP de bu PKK sempatizanlığını geride bırakır” diye konuştu.

“ÖRGÜTTEN ÇOK ÇALIŞTILAR”


CHP’nin örgütün propagandasını yapmak için örgütten daha çok çalıştığını belirten Bağış, “Kendi arkadaşlarının güvenliğini bile umursamadan bunu bir siyasi ranta çevirmeye kalktılar. Bakın bugün CHP Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Yeni de değil bundan 10 gün evvel bunu planladı. Bugün nedir? 14 Ağustos. Bugünü neden seçtiler? Biliyorlar ki bütün AK Partililer, milli değerlere bağlılığı olan partililer, partisine bağlı olan AK Partililer 14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıldönümünde Kadir Gecesi’nde kendi seçim bölgesinde kendi seçmenleriyle birlikte olurlar.

Tabi bunların böyle değerleri olmadığı için, pek umurlarında da olmadığı için bizim de bu değerlerden kopacağımızı zannettiler. Değerli kardeşlerim AK Partililer nasıl olsa gelemez diyerek ucuz siyasetle 14 Ağustos’ta Meclisi toplama girişimi bugün fiyaskoyla sonuçlandı. Ben bu çocuksu girişimi gerçekten başarısızlığa uğratmadaki rolünden dolayı buradan MHP’ye ve onun Genel Başkanı sayın Bahçeliye de şükranlarımızı teşekkürlerimi sunuyorum. Teröre karşı tek yumruk nasıl olunur, şiddete karşı tek yumruk nasıl olunur bunu ana muhalefet partisine öğretmemize yardımcı oldular. Allah razı olsun” dedi.


Bağış sözlerine şöyle devam etti:

“Ama düşünebiliyor musunuz? Terör örgütünün iki mensubu milletvekilinin aracını durdurduğunda, milletvekilinin anlattıklarını okuduğumdan biliyorum bunu. İnternette okudum yolda gelirken. Kendi de bölgenin çocuğu olan sayın vekil onlarla Kürtçe, Zazaca konuşmaya çalışıyor, bunlar ‘Biz Kürtçe bilmeyiz Türkçe konuş’ diyorlar. Bunların taşeron oldukları buradan bariz belli ve bunların Kürt kardeşlerimizin kültürel haklarıyla ana dilleriyle veyahut da diğer birtakım beklentileriyle falan alakası yok.

PKK bir rant mekanizmasıdır. Ve bu rant mekanizması acaba bu ülkede barış olur da biz rantı kaybeder miyiz korkusuyla bu ülkenin barışını dinamitlemeye çalışıyor. Ana muhalefet partimiz de onların ekmeğine yağ sürmeye çalıştı. İki gündür onların propagandasını yaptı. Allah akıl fikir versin. Ama Somali’ye gidiyorum deyip Kenya’ya gidip gelen, yürüyen merdivene ters yönden binen, hesap kitap yapmayı beceremeyen, kendini başka bir ülkenin geçmişteki lideri olan Gandi’ye benzeten bir çakmadan başka da bir şey bekleyemezdik.”