İzmir dün 21 yıl sonra kar görürken, soğuk hava akşam saatlerinde gelen yağmurla birlikte yumuşadı. Bugün hava sıcaklığı 12 dereceye yükselirken, hafta sonunda 16 dereceye ulaşacağı bildirildi.

Balıkesir'de dün öğle saatlerinde başlayan ve bu sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 335 köy yolu ulaşıma kapandı. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada il merkezinde 65, Balya'da 15, İvrindi'de 26, Manyas'ta 14, Dursunbey'de 32, Sındırgı'da 41, Kepsut'ta 26, Gönen'de 44, Havran'da 16, Savaştepe'de 36, Susurlukta 20 köyün ilçe merkezleri ile ulaşımının sağlanamadığı, İl Özel İdare ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, Balıkesir- İzmir, Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında ulaşımda aksama olmadığını, karayolları ekiplerinin sürekli çalışmalarının sıkıntıyı önlediğini kaydetti.

VATANDAŞ KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜ

Şehir merkezinde, özellikle Adnan Menderes Mahallesi'nin belirli bölgelerinde halk otobüsü seferleri kaldırıldı. Bu mahalleye giden halk otobüsleri, Akşam saat 18.00'den sonra Balıkesir- Edremit Karayolu güzergahında ring halinde tur attı. Vatandaşlar kilometrelerce yürümek zorunda kaldı. Belediye ekipleri şehir içindeki ana arterlerde sürekli tuzlama çalışması yaptı. Havanın aşırı soğuması ve don olayını göz önünde bulunduran belediye yetkilileri, su sayaçlarında meydana gelebilecek patlamalara karşı abonelerin dikkatli olmaları ve önlemler almalarını istedi.

UŞAK’TA KAR DURDU

Uşak’ta 12 saat aralıksız yağan kar, sonrasında hayat normale döndü. Karayolları, İl Özel İdare ve Belediye ekiplerinin Ankara- İzmir, Uşak- Denizli karayolları, köy yolları ve şehir merkezinde aralıksız yaptığı kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu şehirde herhangi bir sorun yaşanmadı.

Sabahın ilk saatlerinde kısa süreli yağan yağmurun etkisi ile kar erimeye başladı. Ankara- İzmir ve Uşak- Denizli karayollarının trafiğe açık olduğu bildirildi. İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışma sonrasında, kapalı olan köy yolu olmadığı açıklandı. Meteoroloji yetkilileri yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının 5 ile 8 derece artacağını, hafta sonunda havanın parçalı bulutlu ve zaman zaman da karla karışık yağmurlu olacağını belirtti.

ÇAN VE YENİCE’DE ETKİLİ OLDU

Çanakkale dün gün boyu devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini yitirdi ve yaşam normale döndü. Çanakkale merkezinde belediyenin ana arterlerde yaptığı tuzlama çalışmaları nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmadı.

Kar yağışının daha etkili olduğu Yenice ve Çan İlçesi'nde köylere ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Aşırı kar yağışı nedeniyle dün Yenice'ye bağlı 8 köye ulaşım durdu. Ancak karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları ile bu köylere ulaşım bu sabahtan itibaren yeniden sağlanmaya başladı. İl Afet Koordinasyon Kurulu yetkilileri, şu an itibariyle kapalı köy yolu bulunmadığını açıkladı.



HD(İÖ/COŞ)