Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ve Çanakkaleliler katıldı. Gaziler kendilerine yer ayrılmamasına tepki gösterdi. CHP de alternatif tören yaptı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile Çanakkale Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na konuldu. Demokrat Parti'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasına izin verilmedi. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan alanda bulunan bir grup CHP'li tarafından alkışlandı. Tören Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vali Tuna, Tuğamiral Özel ve Başkan Gökhan birlikte askeri araca binerek Çanakkaleliler'in bayramını kutladı. Törenin ardından CHP Çanakkale milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol, Cumhuriyet Meydanı'na giderek Atatürk Anıtı'na parti çelengini koydu.

MANİSA

Manisa'daki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalara Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Belediye Başkan Vekili MHP'li Azmi Açıkdil, gaziler ve Manisalılar katıldı. Daha sonra Vali Daşöz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydın, Belediye Başkanvekili Açıkdil ve CHP Milletvekili Özel ile birlikte makamında kutlamaları kabul etti. Valilik önünde düzenlenen tören geçişine Manisalılar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Törene Ak Parti Manisa milletvekillerinden katılan olmadı. Törenin sona ermesinden bir saat sonra, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP il ve merkez ilçe teşkilatı Milli Egemenlik Anıtı'na gelerek çelenk koydu.

MUĞLA

Muğla'da Vali Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve Belediye Başkan Vekili Yavuz'un da katıldığı kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar, tören geçişinin ardından sona erdi. Atatürk Anıtı'na siyasi partilerden yalnızca CHP çelenk koydu.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki kutlamalar sırasında İşçi Partisi üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarına izin verilmedi. İşçi Partisi üyeleriyle kendilerine engel olmak isteyen görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen törene Kurtuluş Savaşı gazi ve şehitlerinin çocukları ve torunları da ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

DENİZLİ

Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sadece 15 dakika sürdü. Atatürk Anıtı önündeki törene katılan yaklaşık bin kişi, askerleri alkışladı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Ak Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakliben'in de katıldığı tören saat 10.25'te başladı. Tören, askerler ve askeri araçların geçişinin ardından saat 10.40'da sona erdi. Törende siyasi partilerin Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarına izin verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'deki tören Atatürk Anıtı'na, Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır ve Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok'un çelenk koymasıyla başladı. Siyasi partiler anıta çelenk koymadı. Atatürk Stadyumu önünde devam eden törende, Vali Şahin, Tümgeneral Kır ile Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesirliler ve geçit törenine katılan askeri birliklerin bayramını kutladı. Kutlamalar tören geçidiyle sona erdi.

AYDIN

Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bülent Bulut, Ak Parti milletvekilleri Semiha Öğüş ve Mehmet Erdem'in katıldığı tören Valilik önünde düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninin ardından Vali Kerem Al, makamında tebrikleri kabul etti. Törenin sona ermesiyle birlikte de CHP ve İşçi Partisi Aydın il örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

UŞAK

Uşak'taki kutlama Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarıyla başladı. Vali Erden, Kıdemli Albay Kömürcü ve Belediye Başkanı Erdoğan Uşaklılar'ın Zafer Bayramı'nı kutladı. Törene Ak Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Mehmet Altay ile CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da katıldı. Siyasi partiler Atatürk Anıtı'na çelenk koymadı.



DHA(AÖ/CK)