Tutuklu emekli Albay Dursun Çiçek'in vefat eden annesi Halime Çiçek'in cenazesi Reşadiye Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. Cenazenin oğlu Dursun Çiçek'in gelmesi ile birlikte yarın ilçeye 25 km uzaklıktaki Umurca köyünde öğlen namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.

ENİŞTESİ KONUŞTU

Öte yandan Albay Dursun Çiçek'in eniştesi Halil Çiçek ve yakınları evde taziye ziyaretlerini kabul ediyor. Enişte Çiçek, Halime Çiçek'in 7 yıldır hasta olduğunu söyleyerek, "Rahim kanseriydi, daha sonra pankreasa çevirdi. Pankreası aldırdık. Yanımızda kalıyordu. Son 6 aydır durumu biraz ağırlaştı. İstanbul'da doktorlar ikinci kemoterapiyi kaldıramayacağını söyledi. Götürün memlekete dedi biz de buraya getirdik. Bu zamana kadar yanımda kalıyordu" dedi. Halime Çiçek'in, oğlu Dursun Çiçek ile en son 2.5 yıl önce görüştüğünü belirten Çiçek, "Ondan sonra görüşmedi. Bana bir kaç defa oğlunu sordu. Cezaevinde olduğunu söylememiştik. Bir hafta önce bana yemin verdirdi. 'Dursun hapisteymiş bana doğruyu söyle' dedi. Ben yine ona doğruyu söylemedim, oğlun ABD'de orada görevlendirilmiş, orada bulunuyor dedim. Ama her gün oğlunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu biliyorduk. Bize ara sıra Dursun'dan telefon geldi mi, Dursun ne zaman gelecek, ne zaman izin alacak diye soruyordu. Biz de izin alamıyormuş görevdeymiş diye yatıştırmaya çalışıyorduk. Bize de inanıyordu. Ama onun için içinin yandığını biz iyi biliyorduk çünkü almış olduğu rahatsızlık biraz da ondan kaynaklanıyordu" diye konuştu. Çiçek ayrıca, Albay Dursun Çiçek'in mahkeme tarafından annesini hasta iken ziyaret etmesine izin verilmemesi kamuoyunun takdirine bıraktığını belirtti.

BAŞKAN ZİYARET ETTİ

Acılı aileyi evinde ziyaret eden Reşadiye Belediye Başkanı MHP'li Rafet Erdem ise, "Bizim yakınımız, büyüğümüz, annemiz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Acımız büyük. Kanser olmasına rağmen evlat acısını hissederek gitmesi bize büyük üzüntü veriyor. Keşke görebilseydi. Ama yine şu anda hiç olmazsa Dursun kardeşimizin oradan gelip cenazeye katılacak olmasını güzel görüyoruz. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.