Olay, Çorlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliği'nde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde hastanede kardiyoloji doktoru olarak çalışan Fatih Çavdar, hastasını muayene ettiği sırada odaya giren Hayati Uzun elindeki reçetesine bakılmasını istedi. Doktor Çavdar, hastasının olduğunu ve birazdan bakacağını ayrıca sıra alması gerektiğini söyledi. Buna sinirlenen Uzun, doktoru hasta hakları birimine şikayet etti.

DOKTORUN ŞİKAYETİ ÇILDIRTTI

Doktor Çavdar, Hayati Uzun’un kendisini hasta haklarına şikayet ettiğini öğrenince Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimliğine ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne telefonla bilgi verdikten sonra Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gitti. Başka hastası varken reçetesine baktırmak isteyen Hayati Uzun’un kendisine hakaret ettiğini anlatarak şikayetçi oldu. Polis ekiplerince ifadesi alınan Hayati Uzun, emniyetten çıktıktan sonra Çorlu Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede Uzun ile doktor Çavdar yeniden karşılaştı. Bu sırada doktorun boğazını sıktığını iddia edilen Uzun, hastane polisi tarafından gözaltına alındı. Doktor Fatih Çavdar ise olay sonrasında 7 gün iş görmez raporu aldı.

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Recep Selvioğlu hastanede görevli Fatih Çavdar’ın 7 gün iş görmez raporu aldığını ifade ederek, “Konu artık yargıya taşınmıştır. Bunun için fazla söylenecek bir şey yok. Doktorumuz darp edilmiştir” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



MY (LK/RT)