Sivas'ın Kangal İlçesi'nde ortaya çıkan doktor balıklar, yurdun çeşitli yerlerinde de açılan merkezlerdeki havuzlarda kullanılıyor. Ankara'da bulunan elçilik mensupları da çocukları ile birlikte Çankaya'nın Birlik Mahallesi'ndeki merkeze büyük ilgi gösteriyor. Doktor balıkların ayak ve ellerde kuruyan ölü derileri yiyip, canlı pürüzsüz bir cilt ortaya çıkardıkları söylendi.

ABD Büyükelçiliği'nden çocukları ile geldiklerini belirten Sanny Wroblewski, "Çocuklarımızla balıklıkür hizmetinden faydalanıyoruz. Türkiye'de Sivas'ın Kangal ilçesinde bu tür balıklarla terapi yapıldığını basından ilgi ile izliyorduk ve gitmek istiyoruk. Ankara'da böyle bir hizmet veren yer olduğu için uzaklara gitmemize gerek kalmadı. Burada da aynı hizmeti alıyoruz ve çok mutlu olıyoruz" dedi.

Randevu sistemi ile çalıştıklarını belirten işletme sahibi Çiğrem Çatalpınar ise protein açlığı çeken balıkların dithranol enzimi salgılayıp, yumuşattıkları el ve ayaktaki ölü derileri toplamaya çalışıyorlar. Seansın bitmesi ile canlı ve pürüzsüz bir deri ortaya çıkıyor. Yabancılar estetiğe biraz daha düşkünler. Günümüz sağlık sektöründe ilgi çeken bir trend olarak tamamen hiyjenik bir ortamda uygulanan manikür ve pedikür, doktor balıklar sayesinde yapılmaktadır" dedi.