Çorlu Hürriyet Mahallesi'ndeki cemevinin açılış törenine ve düzenlenen bahar şenliğine Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, CHP Amaysa Milletvekili Ramiz Topal, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan yapılacak anayasada mutlaka alevilerle ilgili maddelerin de yer alması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle seçimden önce Dolmabahçe Sarayı'nda 3 saat görüştüklerini ifade eden Doğan, ''Sayın Erdoğan'ın daveti üzerine Dolmabahçe'de 3 saat görüştük. Burada, kendilerine alevilerin sorunlarını anlattık. 'Seçimden sonra, sorunların hepsini çözeceğiz' dedi. Bizde, biraz daha bekleriz dedik ve seçimi bekledik. Seçimlerden sonra alevi çalıştayları toplantıları başladı. Bu yapılan çalıştaylar ve toplantılarda, sadece alevi islam anlayışının ders kitaplarına girmesi kararlaştırıldı. Bu durum her ne kadar pozitif bir sonuçta doğursa yetersiz. Bizim sorunlarımız bunlarla bitmiyor" dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeni anayasada 30 milyon insanın hukuki sorunlarına yer verilmezse Türkiye yeni bir kaosa sürüklenir. Hazırlanan yeni Anayasada, mutlaka alevilerin de yabancılık çekmeyeceği şekilde çalışmalar olmalı. Bunlar yapılmazsa Türkiye daha kolay parçalanabilir bir duruma gelir. Bu Cem Vakfı'nın, başka bir vakfın, ya da başka bir düşüncenin fikri değildir. 50 yıla yaklaşan üniversitedeki öğretim hayatımda, uluslararası ilişkileri, uluslararası politikayı ders olarak verdim. Bir ülke nasıl parçalanır, bir ülke özgürlüğünden nasıl yoksun bırakılır, bir ülke nasıl himaye altına giren bir ülke haline getirilir bunların dersini verdim. Bugün yeniden kürsüye dönüp yeniden ders vermeye kalksam, parçalanmaya doğru, kaosa doğru giden ve gittikçe sorunlarının ağırlaşacağı ülkelere örnek olarak içim kan ağlayarak Türkiye'yi gösteririm. Bu konuları, siyaset üstü bir mesele, bir partinin sorunu gibi değil, Türkiye'nin bütünlüğünü, Türkiye'nin birliğini, Türkiye'de insanların dostça, sevgiyle, inançları, ırkları, renkleri ne olursa olsun dayanışma içinde olmalarını sağlayacak bir Anayasanın düzenlenmesini istiyoruz.”

Açılışın ardından sahneye çıkan CHP İstanbul Milletvekili ve Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz şarkılar söyledi. 

MY(LK/SSA)