Atatürk Mahallesi'nde motosiklet tamircisi olan evli, bir çocuk babası Yavuz Yerli, dün  saat 18.00 sıralarında, plakasız motosikleti ile Torbalı Adliyesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Yerli, Mithatpaşa Caddesi'ne geldiğinde, dönüş için manevra yapan Okan A. yönetimindeki 35 AL 4366 plakalı otomobile yandan çarptı. Ehliyeti olmadığı belirlenen motosiklet sürücüsü Yerli ile arkasındaki arkadaşı 24 yaşındaki Canbay Çakırdiken, asfalta fırladı. Kask takmadığı belirtilen iki arkadaştan Yerli, başını asfalta çarpıp ağır yaralandı. Çakırdiken ise kazayı hafif yaralı olarak atlattı.

Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yerli, buradaki ilk müdahalesinin ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Yerli, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. 3 yıllık evli olan Yerli'nin eşi Muazzez Yerli'nin 5 gün sonra ikinci çocuklarını dünyaya getireceği öğrenildi.

Bebeğini kucağına alamadan kazada yaşamını yitiren Yerli'nin cenazesi bugün ikindi vakti Torbalı Ali Davut Camisi'nde kılınan namazın ardından, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazede Yerli'nin yakınları "Giyeceklerini bile almıştı. Bebeğini göremeden gitti" diyerek, gözyaşı döktü.

Öte yandan kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Okan A., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

YC (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)