Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 28 Mart'ta ortadan kaybolan Doç. Dr. Bilgin Gürateş, 3 gün önce elleri- ayakları bağlanıp, boynuna ip geçirilip, kasığından vurularak öldürülmüş halde toprağa gömülü bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişinin ifadelerinden Doç. Dr. Bilgin Gürateş cinayetinin nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı.

Antalya'da ortak olduğu bar işletmesinin yanındaki araziyi 1 milyon 200 liraya aldıktan sonra yüklü miktarda borçlandığını ve tefecilerin eline düştüğü belirlenen Doç. Dr. Bilgin Gürateş cinayeti, mobese kameraları ve gittiği Gazi Caddesi üzerindeki Elliler Çarşısı İş Merkezi çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameraları görüntülerinden aydınlandı.

İş merkezindeki R.Y.'nin bürosuna operasyon düzenleyen polis, büronun çamaşır suyu ile yıkandığını saptadı. Büroda detaylı inceleme yapan polis, R.Y. ile iki oğlu ve 4 adamı olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldı.

BACAĞINDAN VURMAK İSTEMİŞLER

Gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadelerden, olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. İddiaya göre Doç. Dr. Gürateş, Antalya'da düştüğü tefecilerin elinden kurtulmak için kentte 'müteahhitlik' adı altında faaliyet gösteren R.Y.'den yardım istedi. R.Y., Doç. Dr. Gürateş'e yardım edeceğini söyleyip, kendi koruması altına aldığına söyledi. Ancak, bir süre sonra R.Y. de Doç. Dr. Gürateş'i tehdit ederek sürekli para aldı. Bunun üzerine Doç. Dr. Gürateş, R.Y.'ye, "Ben senden yardım isterken, şimdi de senin eline mi düştüm. Artık para vermeyeceğim" dedi.

Bunun üzerine R.Y., bürosuna çağırdığı Doç. Dr. Gürateş ile tartışmaya başladı. Çıkan arbede sırasında R.Y. ve adamları Doç. Dr. Gürateş'i dövüp, üzerindeki kredi kartını aldı. Kredi kartıyla dışarı çıkarak bin 800 liralık cep telefonu alan şüpheliler, dönüp Doç. Dr. Gürateş'i dövmeye devam etti. İddiaya göre R.Y. ve adamları daha sonra korkutmak için R.Y.'ye ait tabancayla Doç. Dr. Gürateş'i bacağından vurmak istedi. Ancak arbede sırasında kurşunun kasığına isabet etmesi sonucu Gürateş kan kaybından yaşamını yitirdi.

R.Y. ve adamları Gürateş'in cesedini bir çarşafa sarıp, çamaşır ipi ile bağladıktan sonra çek- yat içine koyup, büro mobilyalarını değiştiriyormuş görüntüsünde binadan çıkardı. Doç. Dr. Bilgin Gürateş'ın cesedi Gümüşkavak Mahallesi'nde boş araziye götürerek gömdü. Şüpheliler, cesedin taşıdıkları çek- yatı Şorşor Deresi'ne attı. R.Y. ve adamları, tüm eşyalarını boşalttıkları büroyu çamaşır suyu ile yıkadıktan sonra Doç. Dr. Gürateş'in kredi kartı ile mobilya alarak büroyu yeniden döşedi.

Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan R.Y., 2 oğlu ve 4 adamının polisteki soruşturması tamamlandı. Şühpeli 7 kişi bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.