Irak Kürdistan Basketbol Federasyon'u tarafından, Halepçe Katliamı yıldönümünde gerçekleştirilen basketbol turnavası için Irak'a giden Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Erbil girişinde Irak Kurdistan Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Davut Rabin, fedarasyonun mali sorumlusu Abdulaziz Cevher, basketbol takımı yöneticileri ve sporcular tarafından karşılandı.

Burada bir konuşma yapan Abdulaziz Cevher, Diyarbakır'dan gelen misafirlerin karşılanması sırasında duygulandıklarını belirterek, "Turnuvaya katılmanız bizim için bir şereftir. 16 Mart Halepçe katliamı dolayısıyla burada bu turnuvayı gerçekleştirmek istedik. Turnuva öncesi Uluslararası Basketbol Spor Salonumuzun açılışı tam da bu döneme denk geldi. Biz federasyon olarak gelecek yıl bütün Kürdistan parçalarının da katılacağı bir turnuvayı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Ayrıca turnuvalar ve sportif faaliyetlerle dostluklarını daha çok güçlenmesi dileğinde bulunan Cevher, takımı için şampiyonluklarla büyük başarılar yakalama temennisinde bulundu.

HALEPÇE'DE MEZARLIĞI ZİYARET 

Bağlar Belediyesi Spor Kulubü Sözcüsü Ömer Deniz ise böyle bir turnuvaya katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bundan sonra da sportif faaliyetler çerçevesinde Bağlar Belediyesi olarak ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ifade etti.

Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ve Halepçe Basketbol Takımı, turnuva kapsamında oynayacakları maç öncesi Halepçe mezarlığını ziyaret etti. Halepçe katliamında yaşamını yitirinleri anmak için yapılan anıt mezarlığın ziyarette, yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve görüntülerini izleyen sporcular, duygusal anlar yaşadı.

Bir tercüman eşliğinde Halepçe katliamını yaşayanların anlatımları, yürekleri burktu. Halepçe anıtında bulunan ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazan sporcular, bir daha böyle bir katliam ve kadın ile çocukların ölümlerini görmek istemediklerini yazdı.

Anıtmezar ziyaretinin ardından sporcular, Halepçe çarşısını gezerek stres attı.

ŞAMPİYON OLDULAR

12 Mart tarihinde Erbil'e giden Bağlar Belediyesi Yıldız Kız Basketbol takımı, Erbil'de düzenlenen turnuva kapsamında sırasıyla, Hewler'i 63-55, Süleymaniye'yi 64-55 ve son olarak da Duhok'u 71-66'lık skorlarla yenerek şampiyon oldu. Erbil'de düzenlenen Halepçe turnuvasında şampiyon olan Bağlar Belediyesi Yıldız Kız Basketbol takımı, yaklaşık bir hafta süren turnuvadan sonra dün Diyarbakır'a döndü.