Mehmetçik İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Özgü Yıldırım nezaretinde bir yıldan beri hazırlandıkları, "Kül Kedisi" adlı oyununu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde sahneledi. Oyun öncesi öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergiyi gezen Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hacı Nuri Bakır ve Şahin Demir, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Yıldız ile öğrenci velileri, daha sonra tiyatro salonuna geçerek, yaklaşık 30 dakika süren "Kül kedisi" adlı oyununu izledi.

GÜNEY KORELİ ÖĞRENCİDEN PİYANO RESİTALİ

Öğrenciler, İngilizce sahneledikleri oyunu başarı ile tamamlarken, daha sonra İngilizce ve Türkçe müzik dinletisi sundu. Oyunda da rol alan ve Diyarbakır'da ailesiyle birlikte yaşayan Güney Koreli Hyun Ju Hwang adlı kız öğrenci, konuklara piyano resitali verdi. Piyano eşliğinde Türkçe ve Kore dilinde şarkılar seslendiren Hyun Ju Hwang, program sonrası salonda bulunan öğrenci velileri tarafından ayakta alkışlandı.

Diyarbakır'da elektronik eşya üzerine mağazası bulunan baba Kwi Bong Hwang, anne Mi Yong Kim ve kardeşi Hyun Jin Hwang ile birlikte Diyarbakır'da yaşamaktan mutluluk duyduğunu Türkçe olarak anlatan Hyun Ju Hwang, Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarından da oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

DEVLET OKULUNDA BİR İLK

Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Ali Çelik, yaklaşık bir yıldan beri çeşitli devlet okullarıyla birlikte egzersiz programı kapsamında çeşitli etkinliklere başladıklarını belirterek, "İngilizce öğretmenimiz Özgü Yıldırım öncülüğünde yaklaşık 30 öğrencilimiz 1 yıldan beri bu oyuna hazırlanıyordu. Öğrenciler, oyun için profesyonel tiyatroculardan destek alarak, İngilizce'yi düzgün konuşabilmeleri için de aksan kursu aldı. Diyarbakır'da ilk kez bir devlet okulu öğrencileri, İngilizce bir oyunu başarı ile sahneledi. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum" dedi.

Öğrenci velilerinden Özlem Kaya, çocukların eğitim ve öğretiminin yanında sosyal çalışmalara katılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın yaptığı işleri görmek beni şahsen çok mutlu etti. Çocuklarımızın yaptığı resimleri izleme, arkadaşlarının müzik enstrümanlarını çalması, diğerlerinin tiyatro sergilediğini görmek, hakikatten beni çok sevindirdi. Emeği geçen okul yönetimi ve öğretmenelere teşekkür ederim" diye konuştu.