Diyarbakır'da geçen Cumartesi akşamı merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde birbirlerine akraba iki aile arasında çıkan silahlı, taşlı sopalı kavgada Mahsum Garbul, Sezer Garbul ve İbrahim Garbul yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Olayın iki aile arasında kız kaçırma meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

ÖLÜME RANDEVU

İddiaya göre yaklaşık 3 ay önce 22 yaşındaki Bayram Garbul, kaçırdığı amcasının kızı 18 yaşındaki Nevroz Garbul'un yakınlarıyla yolda karşılaştı. Kaçırılan kızın yakınları Bayram Garbul'a "Hem kızımızı kaçırıyorsun. Hem de karşımımıza mı çıkıyorsun?" diyerek tokatladı. Aralarında kısa süreli tartışma yaşayan taraflar daha sonra birbirlerine saat ve buluşma noktası vererek olay yerinden ayrıldı. Şehitlik Mahallesi'nde saat 19.00 sıralarında buluşan taraflar bir anda yanlarında getirdikleri silah, satır ve sopaları çıkararak birbirlerine girdi. Polis kavgayı güçlükle ayırırken, olayda kızı kaçıran taraftan  Mahsum Garbul, Sezer Garbul ile karşı taraftan İbrahim Garbul yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Olayın ardından polis kavgaya karışan Bayram, Mehmet Şah, Eşref, Namet, Bayram, Mehmet Garbul ile Hamza Demir ve yaşı küçük olan G.G.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler, bugün yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.



CA(GG/COŞ)