Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde imam ve müezzinlere yönelik, 'Vaaz ve Hitabeti Geliştirme Semineri' düzenlendi. Hüdai Kaplıcası Safran Otel'deki seminere Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, İl Müftüsü Mustafa Kaya ve 500 imam ile müezzin katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi eleştirdi. Filmden basın danışmanının uyarısı üzerine haberi olduğunu belirten Görmez, internet üzerinden filmin İngilizce versiyonunu izlerken irkildiğini söyledi. Filmin sadece 14 dakikalık bölümünü izleyebildiğini kaydeden Görmez, "Daha birinci bölümde irkildim. Pespaye, bayağı, aşağılık bir film. Tamamını izlemek mümkün olmadı. İçim yandı. Neden yandı? Çünkü biz Resulu Ekrem'i yeterince anlatamadık. 120 bin kişiden oluşan, İslam'a hizmet eden bir kurumun başı olarak içim daha çok yandı. Hatırlayın, 'Veda Hutbesi'nde Resulu Ekrem 100 bin kişiye hitap etti. Biz 120 bin, hatta yıl sonuna kadar 130- 150 bin kişi olacağız. Ama anlıyorum ki İslamı hala yeterince anlatamıyoruz" diye konuştu.

KÜRESEL İDEOLOJİ İSLAM'IN TIRMANIŞINI KABUL ETMİYOR

Konuşmasında küresel ideolojinin İslamın tırmanışını kabul etmediğini savunan Görmez, "Filmi izlerken acaba Resulu Ekrem aramızda olsaydı, bu filme gösterilen tepkileri nasıl karşılardı duygusunu da yaşadım. Bir oyun oynanıyor. Küresel bir provokasyon devam ediyor. Salman Rüştü'nün kitabını, Hollanda'da yayınlanan 'Fitne' filmini, Papa'nın o dönemlerdeki tavrını, Kuran-ı Kerim'in yakılmasını, Danimarka'daki karikatür krizini hatırlayın. Bunların tamamına baktığımızda anlıyoruz ki küresel ideoloji İslamın tırmanışını kabul etmiyor" dedi.

Görmez'in konuşmasının ardından 1 hafta sürecek seminer başladı.