Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, işadamlarının katılımıyla Akçaabat İlçesi'nde bir restoranda düzenlenen toplantıda Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verdi. "Türkiye-Rusya ilişkileri altın çağını yaşıyor. Vizeleri kaldırdık, Türk dış ticaretinde Rusya, Türkiye'nin bazı yıllar birinci, bazı yıllar ikinci ortağı oldu. Büyük yatırımlar yapıyoruz" diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gürcistan ile ilişkilerimiz vize kaldırmanın ötesinde pasaportları da kaldırdığımız bir ilişkiye geçti. Azerbaycan ile Rusya ile olduğu gibi yüksek düzeyde iş birliği konseyi kurduk. Romanya ve Bulgaristan ile yüksek işbirliği konseyi mekanizmalarımız var. Kazakistan ile de var. Yani Trabzon'u merkeze alıp yaklaşık bin, bin 500 kilometrekarelik daire çizseniz etrafında bütün bu dairede bulunan ülkelerle ikili ilişkilerimiz iyi ilişkiler düzeyinde değil, çok daha ötesinde stratejik konsey ilişkileri düzeyinde. Bir tek Ermenistan ile sıkıntımız var. Ümit ederiz ki Dağlık Karabağ sorunu da başta olmak üzere, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarıyla ilgili kalıcı bir çözüm bulunur, Ermenistan da bu iyi ilişkiler halkasına katılır."

KARADENİZ’İ OTOYOLLA KUŞATMA PROJESİ

Avrasya'nın en kısa, en kestirme ticaret ve ulaşım hattının Orta Avrupa'dan, Köstence'den, Trabzon üzerinden Hint Okyanusu'na kadar inen hat olduğunu ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trabzon’u öylesine geliştirmeliyiz ki bütün bu Avrasya trafiği, ulaştırması, ticareti bu hat üzerinden seyretsin. İran ile ikili ilişkileri korursak, Trabzon ile Bandar Abbas limanlarını birbirleriyle eşitlememiz gerektiğini düşünüyorum. İran'ın kuzeye doğru, Avrupa'ya doğru ki bugün ekonomik sıkıntılar, yaptırımlar var ama ne olursa olsun İran ve Orta Asya'nın Hint Okyanusu'ndan gelen bütün o ticaret yolunun Avrupa'ya doğru en kestirme yolu Doğu Karadeniz üzerindendir. Romanyalılarla da bunu konuşuyoruz, Romanya'dan Köstence Limanı'ndan bir şekilde Hint Okyanusu'na doğru akacak hat bu. Aksi takdirde bütün körfezi, Süveyş ve Kızıl denizi geçip gitmesi gerekecek. Şimdi o yollar da çok güvenli yollar değil. İran ile bu bazlı görüşmeler yürüttük. Rusya ile Sochi üzerinden ve diğer bağlantılarla Karadeniz içindeki ticaretin gelişmesi için Karadeniz Ekonomik İşbirliği içinde pek çok projeler oluşturduk. En önemlisi ring hattıdır. Bütün Karadeniz'i otoyolla kuşatma, Karadeniz Ekonomik İşbirliği zirvelerinin toplantılarının en önemli projelerindendir."

"EKONOMİK İLİŞKİLER GELİŞSİN"

Karadeniz’i eskiden olduğu gibi karşılıklı ticaretin, ulaşımın arttığı bir havza haline getirmek istediklerini anlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şöyle dedi:

“Karadeniz'in çevresinde öylesine ekonomik ilişkiler gelişsin ki savaş ve gerilim potansiyeli düşsün. Kafkasya'da da donmuş bütün krizler çözülsün ve bölge bütün ülkelerin katkıları, katılımlarıyla büyük bir refah alanı haline gelsin. Gerilim alanı olmaktan çıksın. Bu çerçevede üçlü mekanizmaları da harekete geçiriyoruz. Türkiye, İran, Azerbaycan böyle bir üçlü mekanizmaydı. Çok önemli kararlar aldık ve ikincisini yaptık. Üçüncüsünü de Türkiye'de yapacağız. Şimdi de dün başlangıç olarak Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan üçlü mekanizmasını başlattık. 6 ay içinde ikincisini Batum'da yapacağız. O vakte kadar 2012-2015 üç yıllık eylem planı ilişkileri yoğunlaştırmak, ekonomik ilişkileri geliştirmek bağlamında bir çalışma kararı aldık. Zaten çok önemli projelere birlikte imza atmıştık. Bakü-Tiflis Ceyhan petrol boru hattı aslında Hazar, Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayan bir hattır. Aynı şekilde Bakü,-Tiflis - Erzurum doğal gaz hattı, doğal gaz bakımından bu imkanı sağlıyor. Bakü-Tiflis-Kars daha da önemli. Bakü-Tiflis-Kars'ta Marmaray'ın yapılması sonrasında bütün o demir yolu rehabilitasyonu ile Çin'i Londra'ya kadar aralıksız bağlayacak büyük bir, İpekdemiryolu diyelim, İpekyolu'nun demir yolu haline gelmiş bir hattı oluşturacaktır. Bu hattın en büyük ve yakın limanlarından biri Trabzon. Sizin planlamalarınızı, gelecek perspektiflerinizi buna göre ele almanız lazım."


FT(TM/ESM)