Antalya'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde yürütülen DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan 7 kişiden 1'inin doktor, 3'ünün üniversite öğrencisi, 2'sinin işsiz, 1'inin de çiftçi olduğu açıklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan 'Basın Notu' açıklamasında, operasyonun, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini bozarak, anayasal düzeni yıkarak, yerine Marksist/Leninist ideolojiye dayalı bir sistemi getirmek" isteyen DHKP/C Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi terör örgütü adına Antalya Özgürlükler Derneği içerisinde faaliyet yürütenlere yönelik olarak, Antalya merkezli olarak planlandığı bildirildi.

Operasyonda Antalya il merkezinde 6, Aydın, Malatya, Elazığ, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Burdur'da 1'er olmak üzere 13 kişinin gözaltına alındığı, 1 şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakıldığı, 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği anımsatıldı.

Basın Notunda, işsiz İ.H (31), Y.G. (47); doktor M.S.M. (25); üniversite öğrencileri M.K. (20), G.G. (19), G.B. (21) ve çiftçi M.D.'nin (32) 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde, örgüte ait amblem ve işaretleri taşımak, slogan atmak veya ses cihazları ile yayın yapmak ya da terör örgütüne ait amblem ve işaretlerin üzerinde bulunduğu üniformaları giymek' suçlarından tutuklanarak, Antalya L Tipi Cezaevi'ne teslim edildikleri kaydedildi.