ADANA Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV) Sosyal Tesisleri binası kaçak yapı olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın belediyelere gönderdiği yazıyla yıkılması istenilen 99 kaçak yapı arasında yer alan ATOSEV Sosyal Tesisleri'ne, bir süre önce Çukurova Kaymakamlığı ve Çukurova Emniyet Müdürlüğü'nden de tahliye yazısı gönderilmişti. Adana Valiliği'nin yazısı doğrultusunda işlemleri gerçekleştiren Çukurova Belediyesi zabıtası, sosyal tesisleri mühürledi. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ATOSEV'e ait tesislerin mühürlendiğini doğruladı.


Tesisler Seyhan Nehri kıyısında 17 bin 500 m2 alan üzerinde Büyükşehir Belediyesi ile Adana Ticaret Odası arasındaki protokol ile kurulmuştu. Bir yüzme havuzu, restoran, yazlık ve kışlık düğün ve toplantı salonları ile diğer sosyal mekanlardan oluşuyor, geliri öğrencilere burs olarak veriliyordu.


Yıkım kararının yanısıra, kira konusunda da Milli Emlak Müdürlüğü ile ATO arasında anlaşmazlık çıkmış, adliyeye intikal etmişti.


Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA,

CK(OA)(29.11.2012, FOTOĞRAFLI)