Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV) tarafından merkez Aksu İlçesi'ndeki Anadolu Park Restaurant'ta düzenlenen etkinlikte Antalya'da kamu misafirhanelerinde kalan 100'e yakın Vanlı depremzede çocuk ve aileri; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Hollanda, Porto Rico, Rusya, Yakutistan, Pakistan'dan 13'üncü Uluslararası Antalya Çocuk Festivali için kentte bulunan yabancı çocuklarla biraraya geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Antalya'da bulunan yabancı çocuklar kendi yöresel oyunlarını sergiledi. Vanlı depremzede çocuklar birbirinden rekli gösterilere alkışlarıyla eşlik etti.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi ve FOMGED Gençlik Kulübü işbirliğiyle düzenlenen festivalin Hollandalı konukları ise 2 günde hazırladıkları kağıttan laleleri Vanlı akranlarına hediye etti.

AYÇOV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tungar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyaya mal olduğunu hatırlatarak, "Van'da acıyı gören çocuklarımızın 23 Nisan'da diğer ülkelerden gelen çocuklarla birleşmeleri ayrıcalık oldu. Onlar için büyük bir değişilik oldu. Antalya olarak çocuklarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz" dedi.



EB(SU/CK)