23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde, Erciş İlçesi'ndeki evlerinin enkazı altında kalan Azra bebek ile annesi Semiha ve babaannesi Gülsade Karaduman 46 saat sonra kurtarıldı. Depremin simgesi haline gelen Azra bebeğin ailesi, bugünkü ilk doğum gününü, kurtarıcıları İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleriyle kutlamak istedi. İzmir Valiliği'nin de devreye girmesiyle Azra'nın ilk doğum günü için Pınarbaşı Semti'ndeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bir eğlence düzenlendi. Etkinliğe, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte bir yaşına basan minik Azra, annesi Semiha, babaannesi Gülsade ve dedesi Ahmet Karaduman ile İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nin personeli katıldı.

BİR YAŞINDA AYNI POZ

Depremde babası İsmail Karaduman'ı kaybeden Azra bebek, herşeyden habersiz çevresine gülücükler saçarken, kendisini enkaz altından çıkarıp kucağına alan Kadir Direk'le o günkü aynı pozu vermeleri duygu dolu dakikalar yaşattı. Dün de Umut Deniz adında bir oğlu dünyaya gelen Kadir Direk, "Azra da benim bir çocuğum. Çok mutluyum. Onu kurtarmak için kendi yavrumuzmuş gibi çalıştık. Sağ salim kurtardığımız için çok mutluyum" diye konuştu.

VEFA BORCU

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından bir ekibi hemen Van'a gönderdiklerini belirterek, "O ekibimiz Erçiş'te görevlendirildi. İlk arama yaptıkları evde de Azra bebek ve ailesini kurtardı. Ailesinden doğum gününü hep birlikte kutlamak için bir talep geldi. Biz de uygun gördük ve hepimiz mutluyuz, Allah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Bu depremlerden ders almamız lazım. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Azra bebeğin dedesi Ahmet Karaduman da, depremde kendisinin enkaz altında kalmadığını ancak yaralandığını kaydederek, "Ekibe, onların bulundukları odayı gösterdim. İğne ucuyla kazar gibi çalışıp buldular. Onca ekip, 'burada canlı yok' diyerek gitmişlerdi. Ancak İzmir ekibi çok profosyonelce çalıştı. Vefa borcu nedeniyle burada hep birlikte Azra'nın doğum gününü kutlamak istedik" dedi.

Azra'nın annesi Semiha Karaduman da, "Bugün kızımın doğum günü. Burada kutlamaya karar verdik. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Canlarını ortaya koyarak bizi kurtardılar. Çok titiz çalıştılar. Ölmeyi düşünürken bizi kurtardılar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, üzerinde Azra'nın kurtarılma fotoğraflarının yer aldığı pasta kesildi. Vali Kıraç, Azra bebeğe altın takarken, Karaduman ailesi de Kadir Direk başta olmak üzere İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne plaket sundu.



TT(AÖ/COŞ)