Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca alınan istihbari bilgiler doğrultusunda kumar operasyonu için hazırlık yapıldı. Altındağ'a bağlı Karapürçek Mahallesi'nde bir malzeme deposunun kumarhane olarak dizayn edildiği ve servisle müşterilerin taşındığını tespit eden ekipler, belirlenen adresi takibe aldı. Gece yarısı çevrede önlem alan ekipler, içeriye müşteri olarak bir sivil ekip gönderdi. Ekiplerin yaptığı gizli çekimlerde, deponun unsobayla ısıtıldığı, masalara yiyecek- içecek servisi yapıldığı gözlendi. Ayrıca elektrikli vakumlu tombala makinesiyle müşterilere çekiliş yaptırıldığı belirlendi.

KREDİ KARTIYLA KUMAR BORCU

Depoyu kumarhane gibi işleten C.K.'nın, nakite sıkışan müşterilere kurduğu pos cihazıyla kredi kartlarından para çektirdiği de saptandı. İçerideki sivil ekipten gelen mesajla harekete geçen resmi ekipler, deponun girişinde erkete görevi yapan 1 kişiyi etkisiz hale getirdikten sonra baskın düzenledi. Baskında, C.K. ile birlikte 4'ü kadın 47 kişi

gözaltına alındı.

Jandarmaya götürülen C.K. hakkında 'Kumar oynatmak ve kumara yer temin etmek' suçlamasıyla adli işlem yapılırken, kumar oynadığı belirlenen 46 kişi hakkında ise 'Kabahatler kanununca' işlem yapıldı. Baskın yapılan depoda ise 1 elektrikli vakumlu tombala makinesi ve motoru, çok sayıda pul ve kart, 178 tombala topu ile  özel bir bankaya ait bir pos cihazı ele geçirildi.

FK(AY/COŞ)