Denizli’deki sokak hayvanları kliniği, doğada yaralı bulunup getirilen kanatlı yaban hayvanlarının tedavisiyle de ilgileniyor. Bir ay içerisinde akbaba, kartal, şahin ve atmaca türünden 10 yaralı kuş kliniğe teslim edildi. Kliniğe son olarak getirilen iki yaralı şahin oldu. Toplam 10 yırtıcıdan sadece bu şahinlerden birinin avlanırken ağaca çarptığı ve kanadından yaralandığı belirlendi. Diğer dokuz hayvanın ise tüfekle vurulduğu saptandı. Şu an klinikte bulunan iki şahine açık yara tedavisi uygulandı. Hayvanlar bir hafta sonra doğal ortamlarına bırakılacak.

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Kliniği’nin Müdürü Emine Dalgal, "Kedi ve köpeklerin rehabilitasyonu ve sağlık sorunlarıyla ilgilenen kliniğiz. Ancak, duyarlı vatandaşlar bize yaralı yaban hayvanı getirdiği zaman onları tedavi etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Getirilen yaralı hayvanlar genelde yırtıcı kuşlar oluyor. Yaralı her 10 kuştan 9’unun avcılar tarafından vurulduğunu söyleyebiliriz. Yarası ağır olanları bazen kaybediyoruz. Yarası hafif olanlar ise kısa sürede iyileşiyor ve ekiplerimiz tarafından doğaya bırakılıyor" dedi.

Klinikte görevli veteriner hekim Sinan Kılınç, avcıların yırtıcı kuşlara karşı vicdansız davranmamalarını istedi. Kılınç, "Doğaya yararından başka bir şeyi olmayan yırtıcı kuşları vurmak kime ne yarar getirir? Bu kuşların eti yenmez. Böyle avcılık olmaz. Ayrıca, yırtıcı kuşların doğadaki popülasyonu her geçen gün azalıyor. Avcılar vicdansız davranmasınlar. Yaralı kuşları doğada bulan duyarlı vatandaşlar, bu kuşların kliniğimize kadar gelmesine vesile oluyor. Onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



FI(İÖ/CK)