Temsili askerlik törenine Denizli ve Söke’den çoğunluğu sağır ve dilsiz, 39 engelli katıldı. Engelli askerler ilk önce işaret dili öğretmenlerinin de yardımıyla kısa bir temel askerlik eğitimi aldı, ardından yemin etti. Yemin töreni sırasında bazı engelli aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. İşitme engelli 27 yaşındaki Volkan Kızıldağ, yemin törenine 4 aylık kızı Elif ile katıldı. Engelli askerler adına konuşma yapan Hüseyin Küçücük Kaplan, "Her Türk asker doğar asker ölür. Bugün bizim düğünümüz, en mutlu günümüz" dedi.

Kurmay Başkan Vekili Albay Mustafa Kaplan, bedensel engellerin zamanla aşılabileceğini belirtip, "Önemli olan kaplarda vatan sevgisinin olmasıdır. Temsili de olsa asker ocağının havasını teneffüs eden evlatlarımızı kutluyorum. Milletin parlak geleceği için gayret gösterip, cumhuriyetin yılmaz bekçileri olunuz" diye konuştu.

Bazı asker anneleri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Askerler, aileleri, silah, tank ve rütbeli subaylarla bol bol fotoğraf çektirdi. Askerler akşam saatlerinde kışladan ayrılacak.



FI(İÖ/SS)