Merkez Komutanlığı’ndan bir albay ve astsubay, ambulans ve sağlık ekibiyle birlikte Hacıkaplanlar Mahallesi 745 Sokak 3 numarada apartmanın birinci katında oturan 47 yaşındaki 2 çocuk annesi Cemile Avcı’ya acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Avcı’nın ağıtları yürekleri dağladı.

Helikopter teknisyeni Üstçavuş Vedat Avcı’nın en son dün akşam dayısı Mustafa Özdemir ile görüştüğü öğrenildi. Özdemir, yeğeniyle telefonla görüştüğünü belirterek, “Türkiye’nin başı sağ olsun. Bana operasyona gideceklerini, 23 Kasım’da geleceğini söyledi” dedi.

Acı haberi duyan komşular da sokağı ve evlerini Türk bayraklarıyla donattı. Aileye haberi veren albay, evden çıktıktan sonra basın mensuplarına “Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’nde 3 yaşındayken babası Muharrem Avcı’yı kaybeden şehit Vedat Avcı’yı annesi Cemile Avcı büyüttü. Şehidin 22 yaşında olan Sedat Avcı isimli kardeşinin de 1 yıl önce askerden geldiği öğrenildi. Şehit Vedat Avcı’nın görev yerinin Ankara Güvercinlik olduğu ve operasyon için bölgeye gittiği öğrenildi. Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı’nın nişanlı olduğu ve gelecek yıl yaz aylarında evlenmeyi planladığı belirtildi.

Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı’nın cenazesinin Denizli’de toprağa verileceği, ancak gününün henüz kesinleşmediği kaydedildi.

Bu arada Denizli Belediyesi Konservatuvarı tarafından bu akşam Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan Atatürk’ü Anma Konseri de iptal edildi.



RÇ(İÖ/AAA)