Eşi doktor olan ve trafik kazasında bir çocuğunun ölümü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan Tülin Yücesan bugün saat 10.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında elindeki çantası ve kıyafetleriyle denize girerek intihara kalkıştı. Öğretmen Tülen Yücesan'ın denize girdiğini gören İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki Muhabere Elektronik Şubesi'nde görevli polisler, ekipleri olay yerine yönlendirirken, Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis Temel Mazak ile yakındaki bir inşaat firmasının özel güvenlik görevlisi Mahmut Aydın, denize koştu. Kıyafetlerini çıkararak denize giren Mazak ve Aydın, açıkta denizin yüzeyinde baygın haldeki Tülin Yücesan'ı kıyıya çıkardı.

112 Acil Servis ekibinin gelmesi beklenirken, gelen diğer polisler Yücesan'a ilk müdahaleyi yaptı. Bir polis memuru karnından tuttuğu Tülin Yücesan'ı kaldırarak yuttuğu suyu çıkarmaya çalışırken, başka bir polis memuru da kalemle ağzını açmaya çalıştı. Polisler, Yücesan'a suni teneffüs de yaptı. Polislerin yaklaşık 15 dakika süren çabası sonucu Tülin Yücesan, yaşama döndürüldü.

Salğkı ekibining elmesi beklenirken de polisler, bir kişinin montunun üzerine koydukları Yücesan'ı kıyıdan yukarıya taşıdı. Yücesan'ın ekip aracına konulduğu sırada 112 Acil Servis ambulansı geldi. Ambulansa alınan Tülin Yücesan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yücesan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Eşi doktor olan Tülin Yücesan'ın, Giresun'da görev yaparken 3 çocuğundan bir oğlunu gözünün önünde meydana gelen trafik kazasında kaybettiği, bu olayın ardından psikolojik sorunlar yaşamaya başlayınca psikiyatri servisinde tedavi gördüğü belirtildi. Rahatsızlığı nedeniyle okulda da sorunlar yaşadığı ileri sürülen Tülin Yücesan'ın, kısa süre önce ilaç kullanmayı da bıraktığı belirtildi. Sabah eşinin okula bıraktığı Tülin Yücesan'ın, kısa süre sonra okuldan ayrıldığı belirtildi. Polis, intihar girişimiyle ilgili soruşturma başlattı.



EE,GG(EE/CK)