Uzman Onbaşı Fatih Morkoç, 23 Haziran günü saat 22.00 sıralarında arkadaşları ile birlikte Bulancak iskelesine gezmeye gitti. Bu sırada dengesini kaybederek denize düşen Morkoç, yüzme bilmediği için arkadaşları balıkçılardan yardım istedi. Gözden kaybolan Fatih Morkoç'un cesedi, sabah saatlerinde iskelenin altından çıkarıldı. Giresun'dan Erzurum'a getirilen Uzman Onbaşı Morkoç'un cenazesi, bugün Şenkaya'nın İkizpınar köyüne götürüldü. Uzman Onbaşı Fatih Morkoç'un cenazesi baba ocağında ağıtlarla karşılandı. Dedesi Abit Morkoç, babaannesi Adalet Morkoç, kız kardeşi İrem ve Muazzez Morkoç, üvey annesi Şengül Morkoç ve babası Namık Morkoç, genç askerin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilen Morkoç'un törenine Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı AK Partili Görbil Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, Oltu Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Ziyrek, Şenkaya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Atakan Alper, Oltu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Aygün, Paşalı Belediye Başkanı Cemal Alkan, çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzman Onbaşı Morkoç'un en son olaydan iki saat kadar önce babası Namık Morkoç ile görüştüğü ve arkadaşının düğününe gittiğini söylediği. Köy muhtarı Selami Fidan, Morkoç'un vatani görevinin ardından uzman olarak kaldığı söyledi.