Olay geçen salı günü meydana geldi. Adları açıklanmayan 2 SGK müfettişi, Darıca Osmangazi Mahallesi'nde faaliyet gösteren tekstil atölyesine giderek çalışanlarla ilgili belge ve kayıtları incelemek istedi. İddiaya göre, işyeri sahibi S.Y. ile bazı kişiler, SGK görevlilerini, "Sizin müfettiş olduğunuzu nereden bilelim" diyerek onları tartaklayıp bir odaya kapattı. Biri kadın iki müfettiş daha sonra serbest bırakıldı ve polise giderek şikayette bulundu. SGK müfettişleri, gittikleri işyerinde kendilerine engel çıkartıldığını, kimliklerini gösterdikleri halde kimliklerinin ellerinden alınmak istendiğini öne sürdüler.

Harekete geçen ekipler işyeri sahibi ile bazı çalışanların ifadesini aldı. Bu kişiler de, "Bize sık sık kendilerini müfettiş olarak tanıtan dolandırıcılar geliyor. Bu durumla sık sık karşılaşıyoruz. Kimlik sorduğumuzda göstermek istemeyince, onları da dolandırıcı zannettik" deyince serbest bırakıldılar.

Ancak bu olayın ardından dün aynı işyerine çok sayıda SGK müfettişi giderek belgeleri inceledi. İncelemeler sonunda işyerinde 15 kişinin sigortasız çalıştırıldığı tesbit edildi. İşyeri ile ilgili olarak incelemelerin devam ettiği belirtildi.



EP(MB/AAA)