Demre'de 15 bin dönüm kapalı alan üzerine yapılan seraların atıkları, çevreyi tehdit ediyor. Sökülen sera atıkları, depolama alanı bulunmadığı için Kömürlük Plajı'ndan Demre Çayı yatağına kadar yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki bir alana dökülüyor. Demre Çayı yatağını ve sahili tehdit eden sera atıkları daha sonra imha edilmek için yakılıyor. Hiçbir önlem alınmadan yakılan atıklar, binlerce turistin ziyaret ettiği Demre için ciddi bir çevre ve hava kirliliğini de beraberinde getiriyor.

Her gün yakılan atıklar nedeniyle bölge sakinleri, zehir soluduklarını belirterek durumdan şikâyetçi oldu. Özellikle Yaylakaya, Kayaaltı ve Köşkerler köylerinde oturanlar, gün boyu zehir soluduklarını söyledi. Denizin kıyısındaki duman bulutları nedeniyle sahildeki tatilciler de zor anlar yaşıyor. Demre Devlet Hastanesi'nde yatan hastaların dumandan etkinlenmemesi için de hastane pencereleri sürekli kapalı tutuluyor.

Çevre kirliliğine tepki gösteren bölge sakinlerinden Mustafa Uysal, eşinin astım hastası olduğunu, yakılan sera atıkları nedeniyle solunum güçlüğü yaşadığını söyledi. Akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle dumanların evine kadar ulaştığını anlatan Uysal, "Eşim dumandan nefes alamıyor. Günde en az bir defa hastaneye gitmek zorunda kalıyor ve eşime oksijen bağlatıyoruz" dedi.

Beymelek Beldesi Saz Mahallesi Muhtarı Turgut Tutkun ise "Her gün aynı işkenceyi çekiyoruz. Mutlaka bir depolama alanı oluşturulaması ve atıkların bir kerede imha edilmesi gerekiyor. İnsanlar sürekli zehir soluyor" diye konuştu.



AA(SU/CK)