Başarının sırrının ötelememekte yattığını belirten Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, hayatın zor olduğu gerçeğini kabul edip işte, aşkta, evde, aile yaşamında her şeyi zamanında yapmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Kutlu, "Hata yaptığınızda zamanında özür dileyin. Mutluluğunuzu veya acınızı zamanında paylaşın. Zamanında ders çalışın, zamanında işlerinizi bitirin. Sakın bir şeyleri yapmak için ertelemeyin" dedi.

'DUYGU VE MANTIĞINIZ NE DİYORSA'

Yaşamda belirli karar anlarının bulunduğunu, yapılan seçimlerin ve tercih edilen şeylerin kişiler için gelecek açısından büyük önem taşıdığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Kutlu, şöyle konuştu:

"Yaşamı herkes için çeşitli zorlukların bulunduğu bir maratona benzetebiliriz. Yaşamda herkese göre belirli güçlükler var. Ama herkes, sanki hayatın sadece kendisine zor geldiğini düşünür. Bazen bu zorluklar başarısızlığın, mutsuzluğun, çıkmazın gerekçesi yapılır. Sakın böyle duygulara kapılmayın. İnsan, yaşamında istediğini yapmakta özgürdür. Ama bunun bedelleri vardır. Yaşamın sunduğu seçenekleri iyi değerlendirelim. Yapmak istediklerinizi ve yapmak zorunda olduklarınızı gözden geçirin. Duygu ve mantığınız neye yönlendiriyorsa ona göre hareket edin. Unutmayın ki, yaşam sizin yaşamınızdır. Başarılı olmak veya olmamak sadece size kalmıştır."