Fabrikanın 2009 yılında üretimi durdurmasının ardından ihbar ve kıdem tazminatları ile 10 aylık ücretlerini hala alamadıkları gerekçesiyle Denizli’de çeşitli eylem yapan DEBA işçileri bu kez İzmir’de taşındı. Lozan Meydanı’nda toplanan 50 kadar DEBA işçisine, İzmir’de bulunan çeşitli sendikaların temsilcileri de destek verdi. Yaklaşık 100 kişi Lozan Meydanı’ndan başlattıkları yürüyüşü Vasıf Çınar Bulvarı üzerinden Enda Holding’in merkezinin bulunduğu Cumhuriyet Bulvarı’nda sonlandırdı. Holding merkezinin bulunduğu binanın girişinde toplanan işçiler, çeşitli sloganlar atarak Enda Holding’i protesto etti.

'ZEKAT DEĞİL HAKLARINI İSTİYORLAR'

İşçiler adına konuşan Türk-İş 3'üncü Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, DEBA çalışanlarının, iane ya da zekat değil, hak ettikleri ancak alamadıkları paraları istediklerini söyledi. Fabrikanın batışından işçilerin sorumlu olmadığını ifade eden Kireçkaya şöyle konuştu:

"Fabrika kapatılmadan önce 10 ay maaş alamadık. Borçlarımız karşılığında senet yapıldı. Fabrikanın bütün malları hacizli olduğu için alamadık. Yargı süreci bitti yine hakkımızı alamadık. Türkiye bir hukuk devleti ise, yargı yoluyla kazandığımız hakkımızı versinler. Hukukun gücü sadece dağdaki çobana ya da işçiye mi yetiyor? Enda Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri bize 2010’da tazminatlarımızı ödeyeceğine dair söz verdi. Biz Sivri’nin sözünü tutmasını istiyoruz."

Grup çeşitli sloganların ardından olaysız dağıldı.



TG(İÖ/COŞ)