Dün saat 17.30 sıralarında 8061 sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir otobüs yazıhanesinde çalışan Yılmaz K.T., bir süredir ayrı yaşadığı ve barışma isteğine her seferinde karşı çıkan bir çocuğunun annesi Y.B.'nin sahibi olduğu spot mağazasına gitti. Burada kendisini engellemeye çalışan işyeri ortaklarından Ercan Akın'ı ayağından tabancayla yaralayan Yılmaz K.T., barışma teklifinin bir kez daha kabul edilmemesi üzerine Y.B.'yi tabancayla rehin aldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine geldi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Yılmaz K.T, başına silah dayayarak işyerinden çıkarttığı Y.B.'yi, gasp ettiği taksiye zorla bindirdi. Polisin uyarılarına rağmen Y.B.'yi öldüreceğini söyleyerek yolu açtıran Yılmaz K.T., daha sonra arkasında polis araçları olduğu halde 45 kilometre uzaklıktaki Aliağa İlçesine gitti. Burada da Hükümet Caddesi üzerindeki av malzemeleri satan işyerinden pompalı tüfek gasp eden Yılmaz K.T., hemen üstündeki otele girdi.

POLİS MÜDÜRÜNÜ YARALADI

Aliağa'dan da sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı ve bir yakınının çabaları sonrasında elindeki pompalı tüfek ve tabancayı teslim eden Yılmaz K.T., bu kez belinden çıkardığı bıçağı Y.B.'nin boğazına dayadı. Bir süre sonra da üzerine atlayan Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı'yı bacağından bıçaklayan Yılmaz K.T., diğer polislerin müdahalesiyle etkisiz hala getirildi. Yaklaşık 3.5 saat boyunca rehin olan Y.B., kendisini dışarıya atıp yardım çığlıklarıyla polise sığındı.

Polise mukavemet, hırsızlık, göçmen kaçakçılığı, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet gibi suçlardan 25 kaydı bulunun Yılmaz K.T., gözaltına alındı. Ayhan Saygılı ise ilk müdahalenin adından Ege Üniversitesi Hastanesi”ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İLİŞKİ 12 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞ

Bu arada Yılmaz K.T. ve Y.B.'ye yönelik polisin araştırmaları 12 yıl önce mutluluk hayalleriyle başlayan ancak dehşet saatleriyle biten hayatı da ortaya çıkardı. Aliağa ilçesinde birahanede çalışan Y.B.'nin, bu sırada sık sık çalıştığı yere gelen ve ilçede şoförlük yapan Yılmaz K.T.'ye aşık olarak birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi. Nikahsız olarak sürdürdükleri hayatın ardından Y.B.'nin 5 yıl önce bebeğini dünyaya getirdikten sonra artık birahanelerde çalışmama kararı verip yeni, mutlu bir hayatın hayaliyle Yılmaz K.T. ile İzmir'e taşınarak Çiğli'ye yerleştikleri belirlendi. Ancak sık sık gördüğü şiddete daha fazla dayanamayan Y.B.'nin ayrılık kararı vermesiyle Yılmaz K.T.'nin yaşattığı korku dolu günler de başladı. Yılmaz K.T., barışma isteğine her seferinde karşı çıkan Y.B.'yi, sık sık işyerine ve evine giderek ya da telefonla tehdit etmeye başladı.

MAHKEMEDEN KORUMA KARARI ALINDI

Bunun üzerine birçok kez polise gidip şikayetçi olan Y.B., yaklaşık bir yıl önce de mahkemeden hakkında 'Telefonla çağrı yöntemiyle' koruma kararı çıkarttı. Yılmaz K.T.’nin iki gün önce de yine silahla Y.B.’i evinden silah zoruyla çıkarıp Aliağa’ya götürdüğü, bir süre sonuştuktan sonra Çiğli’deki işyerine bıraktığı öğrenildi. Y.B.'nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın Yılmaz K.T. hakkında yakalama kararı çıkardığı, ancak polisce aranırken dünkü eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

BAŞKASIYLA İLİŞKİSİDEN ŞÜPHELENDİ İDDİASI

Aliağa ilçesinde çalıştığı otobüs firmasından çıkartıldığı için kendisini üç yıl önce de yakan Yılmaz K.T.'nin, dehşet saatlerini ise kıskançlık krizine girerek yaptığı bildirildi. Yılmaz K.T.'nin, Y.B.'nin ona kiralık ev bulmasına da yardımcı olan, olay sırasında da yaraladığı Ercan Akın'la ilişki yaşadığını çevresindekilere iddia ettiği öğrenildi. Yılmaz K.T.'nin Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun devam ettiği, işlemlerin ardından da iki gasp, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, kişi hürriyetini tahdit suçlarından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Bu arada Y.B.'nin de, yine ilçe emniyet müdürlüğünde polis korumasında olduğu, istediği yere de yine koruma altında götürüleceği bildirildi. Y.B.’nin polise verdiği ifadesinde dehşet saatlerini anlattığı, “İşyerime geldiğinde adeta gözü dönmüştü. Daha sonra başıma silahı dayadı. O an herşeyin bittiğini ve beni öldüreceğini düşündüm. Ençok oğlumu düşündüm. Yol boyunca da araba içinde sık sık 'benim olacaksın, seni kimseye vermem' diye tehdit etti. Ben bu adamın şiddet ve dayağından kaçmak istedim ama bu olaylar başıma geldi. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çünkü çıktığında da beni rahat bırakmayacaktır” dediği öğrenildi.



TY(İÖ/AAA)