Seyitgazi İlçesi Yunus Mahallesi Kazım Sakarya Caddesi'nde 12 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Hasan Hüseyin Algur ile iddiaya göre, tarlasındaki su borularını parçalayıp yakan damadının ağabeyi Sait Çerek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Algur kahve önünde av tüfeğiyle Çerek'e ateş etti. Ağır yaralanan Sait Çerek olay yerine gelen 112 Acil ambulansında görevli sağlık ekibinin çabalarına rağmen kurtarılamayarak öldü. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Hasan Hüseyin Algur çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Hasan Hüseyin Algur, savunmasında şunları söyledi:

"Olaydan önce benim tarlada kullandığım su boruları parçalanmış ve yakılmıştı. Damadım ile kardeşleri arasında anne ve babalarından kalan miras yüzünden tartışmalar vardı. Sait Çerek kahve önünde beklerken yanıma geldi. Kendisine borularımı niye yaktığını sordum. Borularımı yaktığı gibi bizi de yakacağını söyleyerek küfür etmeye başladı. Kızımın hatırına bir şey söylemeden olay yerinden uzaklaştım. 5-10 dakika gezdikten sonra geri geldim. Amacım arabamı oradan alarak gitmekti. Ancak Sait Çerek tekrar bana küfür etti. Ben avcı olduğum için tüfeğim arabamda duruyordu. Tüfeği alarak korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettim. Yanına yaklaşarak konuşmak istedim. Bu sırada yakınları arkamdan bana sopalarla saldırdı. Havaya bir el daha ateş ettim. Sait bu sırada tüfeği tuttu. Çekişme sırasında tüfek iki kez patladı ve Sait yaralandı. Daha sonra polise gittim ve bir kişinin vurulduğunu, ambulans çağırmasını söyledim ve teslim oldum. Benim Sait ile bir husumet yoktur. Vicdanen çok rahatsızım. Sonucun bu şekilde olmasını istemezdim. Öldürme kastım kesinlikle yoktur. Öldürmek isteseydim dışarıda iken hedef çok yakındı. Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Vicdanen huzursuzum."

Mahkeme heyeti sanık Hasan Hüseyin Algur'u önce ömür boyu hapis cezasına, ardından olayda tahrik olduğunu belirterek ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.



KA(EK/CK)