80 milyon dolarlık yatırımla, küçük yatlardan megayatlara kadar geniş bir yelpazede hizmet veren D Marin Didim’in Müdürü Can Polat, gazetecilerle tanıtım amacıyla bir araya geldi. 2011 yılını yüzde 60 doluluk oranı ile kapattıklarını, 2012 için hedeflerinin yüzde 80 olduğunu belirten Polat, “Doğuş Marinacılık bünyesinde Türkiye’de ve Hırvatistan’da marinalarımız mevcut. Yakın zamanda Yunanistan’da sektöre giriş yapacağız. Hedefimiz Akdeniz’de marina marka lideri olmak” dedi.

Marinacılık sektörünün uzun vadede dünyanın yükselen trendi olduğunu ifade eden Can Polat, marinacılıkta marina içinde verilen hizmetlerle birlikte çevredeki doğal ve tarihi güzelliklerin de etken olduğunu dile getirdi. Polat, “Bu bağlamda Didim, Efes, Milet ve Apollon ile Milas-Bodrum ve İzmir havalimanlarına yakınlığı ile marina turizmi açısından öncelikli tercih noktalarındandır” dedi. Marina içerisinde teknelere, elektrik, su, bağlama, teknik bakım hizmetleri verildiğini; bunun dışında marinaya gelen turistin ilçe merkezini gezmek istediğini kaydeden Polat, “Şehrin, hizmet kalitesi ve tesis yeterliliği konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Marina içinde verilen hizmetten memnunlar ama Didim’de sahip olduğu güzellikleri pazarlayabilmeli” dedi.

Daha sonra marina içinde halka açık alanları gazetecilere gezdiren Can Polat, isteyen vatandaşların çok uygun fiyatlar karşılığında spor salonu, sauna, restoran, bar ve brunch etkinliklerinden yararlanabileceğini belirti.



BY(İÖ/AAA)