Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde düzenlenen temel atma, açılış ve hayırseverlere ödül törenine katıldı. Hayırseverlere tek tek madalya şiltlerini veren Gül, "İnsanlar doğduğu yerde mutlu olur. İnsanlar artık doğduğu yerde devam etmiyor. Dünya o kadar değişti. Bırakın Türkiye’yi yurt dışında da bulunuyorlar" dedi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nin kısa sürede eksiklerini tamamlayıp eğitime başladığını belirten Gül, buna katkıda bulunanlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri eğitimde hayırseverlerin katkısıyla model oldu. Bir çok il , bu konuda Kayseri’yi örnek aldı. Kayseri’de 4 üniversite var. 2’si devlet, 2’si vakıf üniversitesi. Kadirşinaslık büyük meziyettir. Kayseri’de hayırseverliğin yanı sıra hatırşinaslık da var. Biz gençliğimizde üniversite için İstanbul’a gittik. Kayserili değer arkadaşlarımız Ankara’ya gitti. Hepsi, bizim nesil üniversitede okurken Kayserili Nuh Naci Yazgan’ın yaptırdığı yurtlarda kaldık. Hayırseverliğin bu denli olmasına çok seviniyorum. Aileler de bu geleneği sürdürüyor. Hayırseverlerin yanı sıra aileleri de tebrik ediyorum. Kayseri eğitim şehri oldu. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Birinci önceliğimiz eğitim olmalıdır. Eğitilmiş, nitelikli insanlar her şeyi organize ederler. Ülke olarak eğitime çok önem veriyoruz. Türkiye’nin bütçesinin en fazlası artık eğitime ayrılmaktadır."

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelere Türkiye dışından da öğrenci geldiğini hatırlatarak, "Öğrencilerimiz sadece bizim ülkemiz var diye düşünmesinler. Yabancı öğretim üyesi ve yabancı öğrenci de getirin, bizlere karışsın" dedi.